Konut Haberleri
09 Mar 2017 08:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

Başbakan müjdeyi verdi: İstanbul-İzmir arası 2 saat 50 dakika oluyor

Başbakan Yıldırım, yeni otoyolla İstanbul-İzmir arasında yolculuk süresinin kısalacağını ifade etti...

Başbakan müjdeyi verdi: İstanbul-İzmir arası 2 saat 50 dakika oluyor
İstanbul - Bursa - İzmir Otoyolu projesinde çalışmalar sürüyor. Projenin, İstanbul - İzmir arasındaki yaklaşık 6 saatlik yolu 3 saatin altına indirmesi bekleniyor. Proje ayrıca; Manisa, Kütahya ve Aydın gibi illeri de yakından ilgilendiriyor.

Başbakan Binali Yıldırım da, proje kapsamındaki Kemalpaşa - İzmir Otoyolu'nun açılışında konuştu. İstanbul - Bursa - İzmir Otoyolu'nun bitiş tarihi için 2018 yılını işaret eden Yıldırım, ''Bu yol 2018'de bitmiş olacak. İstanbul - İzmir arası 2 saat 50 dakika.'' şeklinde konuştu.

Amaçlarının yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan birbirlerine bağlamak olduğunu söyleyen Yıldırım, ''Amacımız yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan birbirine bağlamak. Bu açtığımız yol sadece İstanbul ve İzmir'e yaramıyor. Manisa, Eskişehir, Aydın, Denizli birçok ile yarayacak.'' dedi.

İzmirliler'e yeni bir projenin haberini de veren Yıldırım, şöyle konuştu:

''İzmir için yeni bir proje, ihalesi yapıldı, kazmayı vuracağız. Kuzey Otoyolu yani Çiğli'den başlıyor. Bergama'ya kadar. Koyundere'ye kadar bitirdik. Bunun üzerine 76 kmlik kısmının da ihalesini yaptık başlıyor. Hayırlı olsun.''