Konut Haberleri
30 Eyl 2014 12:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:56

Banker Kastelli'nin oğlu mahkemede!

Hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla dava açılan Soma madeninin patronu Alp Gürkan davanın ikinci duruşmasına da katılmadı.

Banker Kastelli'nin oğlu mahkemede!
Soma’da 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan hakkında, Korkmaz Yiğit ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması 17 Haziran 2014 tarihinde görülmüş ve Gürkan o duruşmaya katılmamıştı. Bugün davanın ikinci duruşması görülürken Gürkan yine duruşmaya katılmadı.

Davanın bir numaralı sanığı Korkmaz Yiğit ise duruşmaya katıldı. Duruşmada ortaya önemli bir ayrıntı çıktı. O da Tmsf geçtiğimiz 17 Haziran'daki duruşmadan önce Alp Gürkan, korkmaz yiğit ve Kemal Gülman gibi isimlerin mal varlıklarına tedbir koymuştu. Bu ara süreçte TMSF’nin tedbir kararı koyduğu bazı kişi ve firmalar ile uzlaşmaya vardığı öğrenildi. Söz konusu firmalardan biri Garanti Koza A.Ş. TMSF’nin bu firma ve firmanın genel müdür yardımcısı Kemal kömür ile uzlaşmaya vardığı öğrenildi.

Dava için Alp Gürkan'ın ifadesi talimatla alındı. Gürkan'ın avukatı Abdurrahman Gök müvekkilinin beraatini istedi. Duruşmaya Banker Kastelli Namlı Abidin cevher Özden'in oğlu Süleyman Cemil Bahadır da avukatı Yaşar Ağsu ile birlikte katıldı.