Konut Haberleri
03 Eyl 2015 09:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:18

Bankadan satılık konutlara talep arttı

Daha uyguna konut sahibi olmaka isteyen vatandaş, banka satışlarındaki icralık gayrimenkullere gözünü dikti

Bankadan satılık konutlara talep arttı
Son dönemde bütün satılık ilanlarında olduğu gibi icradan satışa çıkan gayrimenkul ilanlarında da büyük artış yaşandı. İcralık gayrimenkul porföyleri genişleyen bankalar rotasını belirledi. Daha uygun fiyata ev, arsa ya da işyeri almak isteyen vatandaş da bankadan satılık gayrimenkul ilanlarına yönlendi.

BİR YILDA YÜZDE 250 ARTTI

2015 yılı içinde icradan satılık konut, arsa ve işyerlerinin sayısında büyük artış yaşandı. Verilere göre; ‘Bankadan Satılık Gayrimenkul’ ilanlarının sayısı 2014 yılı sonundan bu yana tam yüzde 250 oranında artış gösterdi. Bankaların elinde bulunan gayrimenkul sayılarının piyasaya göre daha cazip fiyatlarla sunulması özellikle emlak konusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcıları cezbetti. Bankadan satılık gayrimenkul ilanları incelendiğinde, Türkiye genelinde 8.000 TL’den başlayan fiyatlarla emlak bulmak mümkün. İstanbul’da ise satılık daire fiyatları 85.000 TL’den başlıyor.

SATIŞ SÜRECİ

Bankaların kendi portföylerinde yer alan gayrimenkuller piyasa şartlarına göre daha uygun fiyatlarla tüketicilere sunuluyor. Proje kapsamında anlaşma yapılan bankalar portföylerindeki gayrimenkulleri çok kısa sürede satma imkanı buluyor. Vatandaşlar banka icra satışlarını takip ederek cazip fiyatlarla gayrimenkul alma imkanı elde edebilecekler.