Ekonomi
12 Eyl 2017 09:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Bankaları sıkıştıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankaların yüksek faiz oranlarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Bankaları sıkıştıracağız. Devlet olarak yatırımcının krediye rahat erişebilmesinin önünü açacağız" dedi.

Bankaları sıkıştıracağız!
Bankaların yüksek faiz oranlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir tepki daha geldi. Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, krediye erişimin önünü açmak için bankaları sıkıştıracaklarını, Başbakan Binali Yıldırım'la beraber ilgili bankaları konuşacaklarını dile getirdi.
 
YETERLİ DEĞİL 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Bankaların kredi konusundaki tutuculuğunu kesinlikle aşacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
 
"Devlet bankaları başta olmak üzere bankaların üzerine gideceğiz. Onları sıkıştıracağız. Devlet olarak yatırımcının krediye rahat erişebilmesinin önünü açacağız. Bunun önünü devlet olarak açalım dedik, açıldı ama yeterli değil."
 
SÜRÜMDEN KAZANACAĞIZ

"Bankaların da bu işi kolaylaştırması lazım. Öyle yüzde 15-16'lara varan faizlerle bu olmaz" diye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Başbakan'la beraber ilgili bankaları konuşacağız. Diyeceğiz ki, bunu aşağı çekeceksiniz. Ona göre biz sürümden kazanacağız. Yatırımcıyı köşeye sıkıştırarak değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.