Konut Haberleri
29 Eyl 2016 07:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:42

Balıkesir'e milyonluk AVM

100 milyon dolarlık yatırımla yüz elli mağazanın yer alacağı AVM'de 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Balıkesir'e milyonluk AVM
Balıkesir'de özel bir firmanın temelini attığı 100  milyon dolara mal olacak alışveriş merkezinde (AVM) 150 mağaza bulunacak ve 2 bin  kişiye istihdam sağlanacak.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, temel atma töreninde  yaptığı konuşmada, 120 bin metrekarelik alana kurulacak 10 Burada AVM'nin 3 katlı  inşa edileceğini söyledi.

Uzun durum değerlendirmesi ve stratejik planlama sonrasında yeni  yatırımlarını Balıkesir'de gerçekleştirmeye karar verdiklerini dile getiren  Kamışlı, "Türkiye'de en çok yatırım alan ve ortalama satın alma gücü en yüksek  olan Balıkesir'de yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmek bizleri  heyecanlandırıyor. Özellikle böyle bir yatırımın Türkiye'ye bir mesaj olacağını  düşünüyoruz. Başta Balıkesir olmak üzere ülke ekonomisine katkı sunacak  yatırımımız açıldığında, bin 500 kişi çalışıyor olacak. İleriki yıllarda bu sayı  2 bin kişiye kadar yükselecek. İnşallah 2018'in nisanında burada, bitmiş halde  bin 500 çalışanımızla bir araya geleceğiz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise firmadan açılışı daha  erken tarihe çekmelerini istedi.

Balıkesir'in yatırım merkezi haline dönüştüğünü ifade eden Uğur,  "Güney Marmara'da devletin yaptığı altyapı yatırımları, bölünmüş yollar,  göletler, hızlı trenler Balıkesir'i cazibe merkezi haline getirdi. Biz de  büyükşehir olarak Balıkesir'i yaşanabilir bir şehir yapmak için sosyal alanıyla,  ticari alanlarıyla, spor alanları, üniversitesi, sanayisi ile bir bütün teşkil eden şehir düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Uğur, Balıkesir'de 5-6 bin kişinin 18-20 ay içinde istihdam edileceği  yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Kamışlı ve Uğur ile Altıeylül Belediye Başkanı  Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale ve Ak Parti İl Başkanı Dinçer  Orkan, butona birlikte basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.
ETİKETLER
#AVM #Balıkesir