Ekonomi
01 Eyl 2015 08:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:17

Vira Bismillah!

Yaptıkları hazırlıkları tamamlayan balıkçılar, sonunda ’Vira bismillah’ diyerek, bereketli bir av sezonu beklentisiyle bu gece denize açıldı.

Vira Bismillah!
Yasağın kalkmasına saatler kala son hazırlıklarını yapan balıkçılar, yeni sezondan umutlu olduklarını belirtti. Av yasağının bitmesi ve balık mevsiminin başlaması dolayısıyla, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay balıkçılarla beraber Rumeli Feneri Limanı’ndan denize açıldı.

Şükrü Genç, "Her yıl olduğu gibi yine bereketli olsun deyip arkadaşları yolcu etmeye geldik. Çok yoğun poyraz var yine şu anda. Karadeniz zor gözüküyor. Gelen bilgiler, yapılan araştırmalar palamutun iyi olacağı şeklinde. Bu akşam hepimiz buradayız. En büyük dileğimiz bereketli olması ve Vira bismillah! " dedi.

Prof. Dr. Meriç Albay da, Özellikle yeni sezonumuzun balıkçılarımıza, tayfalarına, sezonu yaşayacak bütün sektöre hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.

Kısa törenin ardından, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Prof. Dr. Albay, balıkçılarla birlikte Rumeli Feneri’nin tanınmış kaptanlarından Şekip Yalçın’a ait Kerim Reis-1 adlı 35 metrelik gırgır teknesi ile Karadeniz’e açıldı.