Ekonomi
30 Haz 2015 07:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:53

Balayına gidecek dikkat! Hangisi size uygun?

Yaz demek düğün demek... Sezonunun açılmasıyla birlikte balayı çiftleri de tercihlerini yapmaya başladı.İşte alternatifler...

Balayına gidecek dikkat! Hangisi size uygun?
Yaşanılan düğün hazırlıkları ve telaşı içinde tatil planını yapamadıysanız geç kalmış sayılmazsınız. Oteller balayı çiftelerine özel programları ile her bütçeye uygun seçenekler sunuyor. Balayında isteyenler Türkiye’de denizin tadını çıkarırken, isteyenler yeni ülkeler keşfetmek için yola çıkıyor. Bir yandan en romantik destinasyonlar seçilirken diğer yandan da konforlu yerler aranıyor. Yurtiçindeki otellerin fiyatları kişi başı gecelik 300 lira ile 3 bin lira arasında değişirken, tropik bölgelere düzenlenen turların fiyatları ise uçak bileti hariç 2 bin dolardan başlıyor. Gemi turlarının başlangıç fiyatı ise 199 Euro.

Çiftlerin hayatında belki de en güzel, en akılda kalacak tatilin ‘balayı’ olduğunu ifade eden Setur Turizm Müdür Oktay Temeller, “Standart ulaşım, transfer, vize gibi hizmetlerin yanı sıra yurtdışını tercih eden balayı çiftlerine, ‘kişiye özel seyahatler’ ekibimiz ile butik hizmet veriyoruz. Şehir turları, rafting, scuba diving gibi çeşitli aktiviteler konusunda yardımcı oluyoruz. Yurtiçi ve yurtdışındaki otellerde balayı çiftlerine özel paketler sunuyoruz. Gemi seyahatlerinde de balayı çiftleri ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanabiliyor” dedi.

Yurtdışında balayı seyahati için ilk tercih edilen bölgenin genelde tropikal destinasyonlar olduğunu dile getiren Temeller, “Bunların içinde Karayipler, Maldivler, Mauritius, Seyşeller, Bali, Tayland’ın Koh Samui ve Phuket adaları bulunuyor. Tropikal bölgeler yıl boyu seyahat edilebilir noktalar olması bakımından da çok tercih ediliyor” dedi. Kıbrısta balayı için en çok tercih edilen bölgenin Girne olduğunu ifade eden Jolly Tur Kıbrıs Departman Müdürü Reyhan Karacık da, “Bu sene her şeyi ile yenilenen Kaya Artemis sayesinde ise Bafra’da yoğun talep görüyor. Girne otellerin en sıklıkta olduğu bölge bu sene değişen tek özelliği ise otellerin her şey dahil konseptine geçişi. En çok tercih edilen tesisler Merit grubu otelleri Merit Royal, Merit Royal Premium, Merit Crystal Cove, Merit Park, Cratos Girne, Kaya Artemis Bafra. Bu tesislerde Cratos dışında hepsi her şey dahil konsepti uyguluyor. 4 gece 5 günlük tatiller bu bölgelerde 900 liradan başlıyor” diye konuştu.

BALAYI çiftlerinin hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Etstur yöneticileri de, “Etstur olarak Türkiye’nin en lüks otellerinde, en cazip fırsatlarla konaklayacakları ve eğlencenin keyfine varacakları unutulmaz bir tatil yaşatmayı hedefliyoruz. Maxx Royal Kemer Resort, Voyage Bodrum, Maxx Royal Belek Golf Resort, Gloria Serenity Resort ve Rixos Premium Göcek gibi alternatifler sunuyoruz. Fiyatlar kişi başı gecelik 350 lira ile 1000 lira arasında değişiyor” dedi.

YURTİÇİNDE Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin her zaman ilk tercihler arasında yer aldığına değinen Oktay Temeller, “Yüksek standartlarda ‘kişiye özel’ hizmet almak isteyen misafirlerimiz özellikle Çeşme, Marmaris Körfezi ve Bodrum’daki lüks butik ve konsept otelleri tercih ediyor. Çiftlerin kendilerini küçük otellerde daha özel hissettiklerini, bunun yanı sıra her şey dahil konseptli tatil köylerinde lüks villaları da tercih edenler olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

SEDVENTURE markaları ile klasik tatil anlayışını değiştirdiklerini söyleyen Oktay Temeller, “Vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha Derbent’in danışmanlığında gerçekleştirilen Sedventure turları kapsamında, özel programlarla fotoğraf ve seyahat keyfi yaşatıyoruz. Afrika’dan Antarktika’ya, Tayland’dan Meksika’ya dünyanın dört köşesinde götürüyoruz. Geçen yıl ürün portföyümüze Ferrari turlarını da ekledik. Bu turlarda seyahat severlere Ferrari’nin en son modellerini kullanarak İtalya’yı gezme fırsatı sunuyoruz. Orient Express ile aşk, heyecan ve macera tutkunları için yolculuk fırsatı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

1020 TL
Maxx Royal Kemer Resort
(kişi başı gecelik)

349 TL
Voyage Bodrum
(kişi başı gecelik)

900 TL
Maxx Royal Belek Golf Resort
(kişi başı gecelik)

517 TL
Gloria Serenity Resort
(kişi başı gecelik)

360 TL
Cornelia Diamond Golf Resort & Spa
(kişi başı gecelik)

380 TL
Rixos Premium Göcek
(kişi başı gecelik)

302 TL
Güral Premier Belek
(kişi başı gecelik)


1535 TL
Merit Royal
(4 gece 5 gün)

1535
Merit Royal Premium
(4 gece 5 gün)

904 TL
Cratos
(4 gece 5 gün)

1430 TL
Kaya Artemis
(4 gece 5 gün)

1847 Euro
Bali Adası
(7 gece 8 gün)

1147 Euro
Phuket

999 dolar
Pattaya-Bangkok-Singapur
(7 gece 8 gün)