İnşaat
19 Mayıs 2014 09:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:03

Bakırköy ve Zeytinburnu yeniden yapılacak

Varyap Meridian ve Metropol İstanbul gibi başarılı projelerle dikkat çeken Varyap, İstanbul'un Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerinde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor

Bakırköy ve Zeytinburnu yeniden yapılacak
Gayrimenkul sektöründe imza attığı Meridian, Metropol İstanbul gibi projelerle dikkat çeken Varyap, İstanbul ve Bodrum’da yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanırken, Bakırköy ve Zeytinburnu’nda dönüşüm projelerine odaklandı.

Milliyet'ten Tyavuz Karaman'ın haberine göre, yeni projelerin lansmanına hazırlandıklarını söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Haziran sonunda Varyap Plaza Pendik’deki ofis ve ticari ünitelerin teslimini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Teslim sürecinde Bodrum'da konumlandırmakta oldukları 24 malikaneden oluşan yeni projeinin de tanıtımını yapacaklarını kaydaden Varlıbaş, ilerleyen dönemde ise Ataşehir, Bakırköy ve Zeytinburnu’nda yeni projeler hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Bodrum’daki projeyle ilgili bilgi veren Erdinç Varlıbaş, “Türkiye’nin en önemli mimarlarından Emre Arolat ile birlikte Varyap Yalıkavak Evleri ismiyle Bodrum’da fark yaratacak bir proje geliştirdik” dedi. Varlıbaş, şöyle konuştu:

“30 dönümlük arazi üzerinde geliştirilen projenin lansmanını bu yaz aylarında yapmayı planlıyoruz. Kendine ait koyu, plaj ve zeytin ağaçları ile doğa ile iç içe bir konseptte tasarladığımız proje ile Türkiye’den olduğu kadar Batı Avrupa, Rusya, Körfez ve Ortadoğu bölgelerinden de talep alacağımızı öngörüyoruz.”

Varyap Meridian’ın hemen yakınında ticari ünitelerden oluşacak az katlı bir proje hayata geçireceklerini söyleyen Varlıbaş, “2014 yılı içerisinde detaylarını açıklayacağımız bu projenin en büyük özelliği, yüksek yapılanmanın olduğu Ataşehir’de yeşilin hakim olacağı bir şehir parkı olmasıdır” dedi.

Metropol İstanbul projesindeki inşaat çalışmalarının da son hızla ilerlediğini belirten Varlıbaş, projede yer alan AVM’deki mağazalar için çok yoğun talep olduğunu aktararak, “Proje kapsamındaki 400 mağaza alanı için şimdiden 3.200 kiralama talebi geldi. Metropol İstanbul’daki bu alışveriş merkezimizin açılışını 2015 sonu 2016 başı gibi planlıyoruz” diye konuştu.