Ulaşım
12 Kas 2013 21:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:39

Bakırköy Beylikdüzü metro hattının açılış tarihi açıklandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy-Beylikdüzü arasında yapılacak proje çalışmaları devam eden metro hattını 2019 yılı içinde açacağız inşallah” dedi.

Bakırköy Beylikdüzü metro hattının açılış tarihi açıklandı!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve İBB Bürokratlarıyla Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keleşoğlu ve sanayicilerle bir araya gelen Başkan Kadir Topbaş, sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi.
 
İstanbul’da sanayicilerin sıkıntılarının geçmişte ülke ve bölge planlarının yapılmamasından kaynaklandığını belirten Başkan Kadir Topbaş, göreve geldiklerinden kurdukları İMP’de İstanbul’u Marmara Bölgesi’ni dikkate alarak planladıklarını söyledi.
 
BOSB’un giriş çıkışındaki ulaşım sorununun çözülmesi için talimat veren Kadir Topbaş, Beylikdüzü’ne kadar uzatılan metrobüsün çok büyük bir ihtiyacı karşıladığını hatırlatarak, “Metrobüsü Beylikdüzü’ne kadar uzatarak günde 1 milyona yakın yolcu taşıyan dünyada örneği olmayan bir ulaşım mucizesini gerçekleştirdik. Ancak talebin çok yoğun olması nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı ile bir mutabakata vardık. Bakırköy-Beylikdüzü arasında yapılacak proje çalışmaları devam eden metro hattını 2019 yılı içinde açacağız inşallah” diye konuştu.
 
İstanbul’a toplamda 776 kilometre metro yapmayı planladıklarını ve 2019 yılına kadar raylı sistem ağının 400 kilometreyi aşacağını dile getiren Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Beylikdüzü’nde araziler sanayinin kazandırdığından daha yüksek bir bedele ulaşmasına rağmen, burada üretime devam edebileceğiniz kadar edin. Talep ettiğinizde dönüşüm de yapabiliriz. Sanayicilerimizin her türlü talep ve sorununu çözmek için elimizden gelen hizmeti yapmaya hazırız.”
 
Belediye olarak dünyayı çok iyi takip ettiklerini ve birçok alanda dünyanın en iyi hizmetini vermeyi başardıklarını örneklerle anlatan Başkan Topbaş, “Birçok alanda dünyanın en iyisiyiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yönettiğimizin farkındayız. Bir işadamı mantığıyla hizmetlerimizin vatandaşımıza kazandıracaklarını çok iyi hesaplıyoruz. Ekibimizle birlikte bu anlayışla İstanbul için 24 saat durmaksızın çalışıyoruz” dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beylikdüzü’nde her alanda çok büyük yatırımlara imza attığına dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Uzun da ilçeyi kirleten 3 büyük derenin ıslahı ve arıtma tesisinin yapılmasının çevre sorunlarını büyük ölçüde çözeceğini dile getirdi ve Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Söz alan işadamları da İBB’nin yaptığı yatırımlardan çok memnun olduklarını ve çok etkilendiklerini kaydettiler.
 
İBB