Ekonomi
23 Kas 2017 13:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Bakandan flaş enflasyon açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, enflasyonda gelecek ay düşüş beklediklerini açıkladı. 'Kriz yok' diyen Elvan, "Kurdaki oynaklık tamamen dönemsel ve geçicidir" dedi.

Bakandan flaş enflasyon açıklaması
Dövizdeki yükseliş vatandaşta tedirginlik yaratırken Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ekonomik beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Elvan bugün TRT Haber canlı yayınındaki değerlendirmesinde, "Yılın tamamında hedeflediğimiz yüzde 5.5'luk büyüme seviyesini de geçeceğimizi tahmin ediyorum" dedi. 
 
Elvan "Mali ve özel kesimde yüksek borç yok. Cari dengemizde de sıkıntı öngörmüyoruz. İhracat canlanıyor. Önümüzdeki ay enflasyon ve faizde de düşüşü göreceğiz... Kur geçişkenliğiyle ilgili enflasyonda hareketlenme oldu ancak önümüzdeki aydan itibaren düşüş göreceğiz" dedi. 

KRİZ TELLALLIĞI ANLAYIŞINA İTİBAR ETMEYİN
 
Elvan döviz kurlarında yaşanan hareketlilik konusunda da şu değerlendirmeleri yaptı: 
 
"Vatandaşlarımız hükümetimize güvensin. Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine oturduğunu herkes biliyor. Bir takım kesimlerin içerden ve dışardan Türk ekonomisini zora sokmak için kriz tellallığı anlayışına artık itibar etmemeliyiz. Kurdaki oynaklık tamamen dönemsel ve geçicidir."