Ulaşım
03 Eki 2013 10:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:35

Bakan Yıldırım, Marmaray'ı son kez inceledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 29 Ekim'de açılması planlanan Marmaray'da son incelemelerini yaptı

Bakan Yıldırım, Marmaray'ı son kez inceledi



Açılışına 1 aydan kısa bir süre kalan Marmaray'da son hazırlıklar yapılıyor. Yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen Bakan Yıldırım, ilk olarak Kazlıçeşme'den giriş yaptı. Marmaray setlerini kendisi kullanan Bakan Yıldırım, tüm istasyonlarda tek tek durarak incelemelerde bulundu. Ayrılıkçeşme'de dönüş yoluna geçen Yıldırım, yine tüm istasyonlarda tek tek durarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yıldırım'a incelemelerde Müsteşar Habib Soluk'un yanı sıra Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da eşlik etti.

 Bakan Yıldırım, Marmaray'da sona gelindiğini belirterek, çalışmaların planlandığı gibi tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. İstasyonların sanat yapılarının da büyük ölçüde tamamlandığı anlatan Yıldırım, Sirkeci istasyonunun güney girişinde yer alan yürüyen merdivenlerin de 61 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun yürüyen merdiveni olma özelliğini taşıdığını bildirdi. Yıldırım, "Her şey yolunda, inşallah 29 Ekim'de Türkiye 1,5 asırlık rüyası Marmaray'a kavuşacak" dedi.

- 29 Ekim'de açılacak

İstanbul Boğazı'nın her iki yakasındaki yüzeysel demiryolu hatlarını birbirine bağlayacak Marmaray Projesi'nin, dünyadaki en önemli projelerden biri olduğunun altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Boğaz geçiş kesiminde çift hat olarak Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yeraltına giren Marmaray, Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyerek İstanbul Boğazı'nın altından geçip diğer yeni yer altı istasyonu olan Üsküdar'dan geçiyor. Ayrılıkçeşme'de tekrar yüzeye çıkarak Söğütlüçeşme'ye ulaşıyor. Yaklaşık 13,5 kilometre olan bu kesimi 29 Ekim'de açacağız. Kent ulaşımı içinde raylı sistemlerin payını artıracak ve İstanbul'un trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak Marmaray, İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattının yanı sıra İstanbul metrosuna da bağlanacak."

Bakan Yıldırım'ın, incelemelere ilişkin fotoğrafları Bakanlığın Basın Müşavirliği twitter adresinden de takipçileriyle paylaşıldı.