Gündem
10 Tem 2018 10:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:53

'Bakan olmak sürpriz oldu'

İzmir'de 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan ancak aday listesine giremeyen Bekir Pakdemirli, AK Parti'nin yeni kabinesinde Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi.

'Bakan olmak sürpriz oldu'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede merhum eski başbakan yardımcısı Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Bekir Pakdemirli'ye sürpriz bir görev verildi. Pakdemirli, yeni sistemin ilk kabinesinde Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi.

Görevin kendisi için de sürpriz olduğunu söyleyen ve haberi dün aldığını ifade eden Pakdemirli, "Benim de dün haberim oldu. Böyle bir beklenti içerisinde değildim. Biraz şaşırdım. Reisi Cumhurumuza bu görevi bana verdiği için teşekkür ediyorum. Hem kendisine hizmet hem de millete hizmet imkanı doğdu. Cana başla bölgemize, İzmirimize ve Türkiye'mize hizmet için çalışacağız" dedi. 

İzmirli olan Pakdemirli, bakanlık görevinin verilmesinin ardından ağırlıklı olarak kendisini arayanların İzmir'den olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yalnızca İzmir'i değil tüm bölgeleri ilgilendiren bir bakanlık olduğunu belirten Pakdemirli, "Tüm bölgeler eşit davranarak, İzmir'i de koruyarak, kollayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Bekir Pakdemirli'nin kardeşi Mehmet Pakdemirli ise FETÖ soruşturmaları nedeniyle cezaevinde bulunuyor.