Konut Haberleri
09 Ara 2017 10:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Bakan net konuştu: 2023’te ihracatımızı..

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2023 yılında ihracatı 500 milyar doların üstüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan net konuştu: 2023’te ihracatımızı..
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) tarafından düzenlenen bir zirveye katıldı. Burada özellikle Çin ile son dönemde yapılan anlaşmalara vurgu yapan Eroğlu, ihracat rakamlarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Aradaki farkı kapatmamız lazım
Çin'den ithalatının yıllık 19 milyar, ihracatının ise 2 milyar dolar civarında olduğunu ifade eden Eroğlu, "Arada çok büyük fark var. Bizim Çin ile olan ticari münasebetimizi, ihracat dengesini de gözeterek artırmamız gerekir." diye konuştu. Eroğlu, Türkiye'nin özellikle son yıllarda ekonomi alanından büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

Bu hedefimizi gerçekleştireceğiz
"Çin gelişiyor ama Türkiye de çok gelişiyor. İkinci çeyrekte yüzde 5,2 ile Çin ve Hindistanla birlikte biz de büyük bir büyüme performansı gösteriyoruz. Ancak bu yeterli değil. Hedefimiz yüzde 7. Türkiye'yi 3 kat büyüttük. İhracatımız da artıyor. Şu anda ihracatımız 154-155 milyar dolara yaklaştı ama bunu kafi görmüyoruz. Bizim hedefimiz büyük. İhracatımızı 2023 yılında 500 milyar dolara yükseltmek istiyoruz. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. 2018 yılı Çin'de Türkiye yılı olarak ilan ediliyor. İşte bu yılda Türkiye'yi hem tanıtalım hem de turizm açısından bir hamle yapalım."