Gündem
21 Nis 2018 11:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:46

Bakan müjdeyi verdi: O ilçe ikinci Belek olacak

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını söyledi.

Bakan müjdeyi verdi: O ilçe ikinci Belek olacak
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katıldığı canlı yayında Mersin'in Tarsus ilçesi için 1 milyar dolarlık yatırım müjdesi verdi. Bakan Elvan, yatırımla ilgili uygulama projelerine ise başlandığını söyledi.

İKİNCİ BELEK OLACAK

İşte Elvan'ın açıklamaları:

"Türkiye'nin ikinci Belek'i olacak bir yer. Tarsus Kazanlı bölgesi, 10 km sahili olan arkası tamamen ormanlık ve turizm açısından oldukça cazip bir yer.

BU YIL TEMELİ ATILACAK

Türk yatırımıcılar oraya 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklar. Yeni Belek olacak. Kazanlı Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi diyoruz. Şu anda uygulama projelerine başlandı bu yıl temelini atacağız.

Türkiye için son derece önemli bir yatırım. 8000 yatak kapasiteli bir yatırım. Oteller, golf sahaları olacak bir alan. 5 bin doğrudan istihdam yaratacak. Çok ciddi bir katkı getirecek Türkiye ekonomisine. O bölgenin de turizm açısından gelişmesine çok katkı sağlayacaktır."