Ulaşım
02 Şub 2018 13:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Bakan Arslan Avrasya Tüneli'ni eleştirenlere sert çıktı

Ulaştırma Bakanı Arslan, bu yıl devletin kasasından 123 milyon liralık ödeme çıkmasına neden olan Avrasya Tüneli ile ilgili açıklamalar yaptı. Tüneli eleştirenleri büyük resmi görememekle suçlayan Bakan Arslan, "Tünel sayesinde yapılan tasarruf tam 1 milyar 200 milyon lira" dedi.

Bakan Arslan Avrasya Tüneli'ni eleştirenlere sert çıktı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara- Niğde Otoyolu temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

1 MİLYAR 200 MİLYON TASARRUF

Son günlerde Avrasya Tüneli projesinin, polemik konusu haline getirildiğini dile getiren Arslan, "Avrasya Tüneli'ni yaparak, ülke olarak geçen sene 1 milyar 200 milyon lira değerinde tasarruf elde etmişiz. Zaman ve yakıt tasarrufu, karbondioksit salınımında azalma ile araçların bakım tutarından kaynaklı tasarruf, tam 1 milyar 200 milyon lira. Buna karşılık 2017 yılında garanti kapsamında ödediğimiz para, 123 milyon lira, onda biri ve emin olunuz ki inşallah bu yıl içinde en kötü ihtimalle önümüzdeki yıl garanti rakamlarına ulaşmış olacağız" ifadelerini kullandı. 

BÜYÜK RESMİ GÖRSÜNLER

Bakan Arslan şöyle devam etti: Bir projeyi yaparken, sadece üzerinden geçen araçlara, o araçlardan elde ettiğimiz gelire değil ülke ekonomisine sağladığı toplam katma değere bakıyoruz. Onun için lütfen büyük fotoğrafı görsünler, büyük fotoğrafın 80 milyonun yararına olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nden, Recep Tayyip Erdoğan'dan, Binali Yıldırım'dan, AK Parti'den medet uman dünyadaki mazlum ve mağdurların lehine olduğunu unutmasınlar. Dar çerçevede küçük hesaplarla bu büyük projeleri eleştirmeye kalkmasınlar." ifadelerini kullandı.