Konut Haberleri
29 Mayıs 2017 10:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:12

Bahreyn'e 25 bin yeni konut!

Basra Körfezi'nde yer alan Bahreyn'de enerjiden konut sektörüne kadar birçok proje hayata geçirilecek. Bu kapsamda bölgeye 25 bin konut yapımı için sözleşme imzalandı.

Bahreyn'e 25 bin yeni konut!
İrili ufaklı 30 adadan oluşan Bahreyn'nde yeni projeler hayata geçiyor. 2006'da ABD ile Serbest Ticaret Anlaşması yapan ilk Körfez Ülkesi olan Bahreyn, ihracatının yüzde 60'ını, devlet gelirlerinin yüzde 70'ini petrol ürünleri üzerinden sağlıyor.

Ekonomik faaliyetlerin en önemlilerinden biri de petrolden sonra ikinci İP büyük ihraç kalemi olan güçlü alüminyum üretimi. Türkiye ile dış ticaret hacmi ise oldukça sınırlı.

Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret 350 milyon dolar civarında olurken, Türkiye'den taşıt parçaları, demir çelik, tütün ürünleri, elektrikli makine ekipmanları ihraç ediliyor, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler her ne kadar düşük seviyelerde ilerlese de, önümüzdeki süreçte planlanan projeler Türk iş dünyasına önemli fırsatlar sunuyor.

Enerji, konut ve sağlık sektörlerinde önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Bahreyn'de 1 milyar dolar değerindeki Kral Abdullah Tıp Şehri Projesi, Konut Bakanlığının 25 bin konutun yapımı için sözleşme imzalamaya başlaması, doğalgaz ithalat santrali yatırımı ve güneş enerjisine dönük panel üretimi öne çıkan işlerden birkaçı.