Konut Haberleri
25 Eyl 2016 11:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Bağdat Caddesi'nde dükkan kiralar düşüyor

Bağdat Caddesi'nde kira indirimleri yüzde 20 seviyesine yaklaşırken kentsel dönüşüm, düşük ciro ve yüksek kira sebebiyle caddeden ayrılan markalar da dönmeye başladı..

Bağdat Caddesi'nde dükkan kiralar düşüyor
Ünlü markalar yüksek kira, düşük ciro ve kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle terk ettiği Bağdat Caddesi'ne kiraların yüzde 20'ye varan oranda düşmesi sonucunda yeniden dönmeye başladı. Bağdat Caddesi'nde yaşanan bu gelişmenin ardından İstiklal Caddesi'nde de kiraların düşmesi beklentisi oluştu.

Bağdat Caddesi'nin Türkiye'nin en büyük alışveriş caddelerinden olduğunu ve dünyada benzeri olmayan özelliklere sahip olduğunu söyleyen Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş,  2016 yılının cadde için zor geçtiğini de belirtti.

Bağdat Caddesi'nde mağazaların yoğunlaştığı Şaşkınbakkal-Suadiye arasında  kalan kısmında şu anda 40'a yakın mağazanın yüksek kiralar sebebiyle boş olduğunu belirten Gökhan Taş, yüksek kiralarının sorunun sadece bir kısmı olduğunu ancak kiralardaki düşüş sayesinde caddenin eski günlerine döneceğini söyledi.

Türkiye'de başka Bağdat Caddesi olmadığını, mal sahiplerinin de kiracınların da bunun farkında olduğunu söyleyen Gökhan Taş, caddede kiralık dükkanların metrekare fiyatının 100-150 dolar arasında değiştiğini, İstiklal Caddesi'nde ise 30-40 metrekare yerlerin 20 bin dolar civarında kiraya çıktığını söyledi.