Sektörel
24 Nis 2013 16:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:23

Bağcılar Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı!

Aydın Doğan Vakfı tarafından Bağcılar'da yaptırılan Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışı yapıldı. Evren Mahallesi'nde yapımı tamamlanan okulun açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gerçekleştirdi.

Bağcılar Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı!

 

Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan Bağcılar Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışı yapıldı. Bağcılar Evren Mahallesi'nde yaptırılan okul Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından eğitime açıldı. 
 
Programa, Bakan Avcı'nın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı. 
 
Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin gelişim süreci hakkında bilgiler verdi. Bağcılar'ın 1924 yılında Selanik'ten gelen göçmenler tarafından kurulduğunu hatırlatan Çağırıcı,  daha sonra Bulgaristan, Kazakistan ve Türkiye'nin farklı illerinden göçler aldığını söyledi. “Ya zulümden ya yokluktan kaçarak buraya geldiler” diyen Çağırıcı, ilçedeki eğitimin genel durumuyla ilgili de bilgiler verdi. Bağcılar'da 90'ın üzerinde okul'un eğitim verdiğini söyleyen Çağırıcı, bunların 42'sinin son 12 yılda yapıldığını hatırlattı. Okulların yapımında hayırseverlerin büyük katkısının olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Aydın Doğan Bey'in Bağcılar'a emeği var. 1992 yılında kuruluşunda Feyzullah Kıyıklık başkanımızla emeği var. Bizim dönemimizde de eğitime bir eser olsun dedik, sağ olsunlar bu eseri ve sağlık meslek lisesi olarak hayata geçirdiler. Arsa tahsisi yaptık” dedi. 
 
Çağırıcı, Aydın Doğan ve Aydın Doğan Vakfı yöneticileri başta olmak üzere Bağcılar'da eğitim kalitesinin artması için emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
“BAĞCILAR'A BİR AYDA İKİNCİ GELİŞİM”
 
Milli Eğitim Bakanı Avcı yaptığı konuşmada, “Bizim inancımıza göre bir hayırsever bir eser yaptırdığı zaman o eserden yararlananların duaları hep onu takip eder. Ben okul açılışlarında bu geleneksel kavramımızı çok sık tekrar ediyorum. Bu okulda öğrenciler defterlerini açıp bir çizgi çizdiğinde sizin de defterinize bir çizgi çizilecek. Buradan mezun olan gençler, hangi hastanın elini tutup bir dua alsalar sizin de defterinize yazılacak” dedi.
 
Bağcılar'a son bir ay içerisinde ikinci gelişi olduğunu hatırlatan Avcı, “İkisinde de çok güzel vesilelerle geldim. Geçen ay Bağcılar Belediyesi'nin Mehmet Akif Ersoy'un Ankara'daki Tacettin Dergahı'nın bir replikasını burada inşa etmişler, böyle güzel vesilelerle Bağcılar'a gelmek benim çok mutlu etti. İnşallah bunun devamı da gelecek. Başta Aydın Doğan olmak üzere, Bağcılar Belediyemize, Aydın Doğan Vakfı'nın yöneticilerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
 
Vali Mutlu ise İstanbul'da açılan okul ve derslik sayısına değinerek, “İstanbul'da bugün açılışı yapılan 43. sağlık meslek lisesi. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl üst üste okul açılışları gerçekleşti. 2013'te bu okul açılışlarını zirveye taşıdık. Bunu çok büyük bir mutluluk vesilesi olarak görüyoruz. Bu yıl 7 bin derslik sayısını da İstanbul'da önemli bir hamle olarak görüyoruz” dedi.  
 
Eğitimin sadece devlete bırakılmaması gerektiğini söyleyen Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner ise şunları söyledi: “Türkiye'de bir taraftan işsizlik varken, diğer yandan nitelikli eleman ihtiyacı sürüyor. Gençlerle iş arasındaki bağlantıyı mesleki eğitime öncelik vererek sağlayabiliriz. Bugün açılışını yaptığımız Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi işte bu ihtiyaca cevap vermek çabasının bir ürünüdür. Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 5 bin 700 metrekarelik bir alan, toplam 7 bin metrekare okul inşaat alanına sahip ve 720 öğrenci kapasitelidir. 3 bölümden oluşan ve 24 derslikli bu okulda acil tıp teknisyeni, anestezi teknisyeni ve hemşire yetiştirilecek. Okulla birlikte kurulan beş laboratuar ve kütüphane eğitimin kalitesini yükseltecek.”
 
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle okulun açılışı yapıldı. Bakan Avcı ve Vali Mutlu ile davetliler okulu gezerek görevlilerden bilgi aldı. Laboratuarda cansız mankene kalp masajı yapan bir öğrenciyi izleyen Avcı, “Teori ve pratiği bir arada gören arkadaşlar, bu okulun imkanlarından en verimli şekilde yararlanacaklar. Bu okuldan mezun olan arkadaşlarımız da bunu iyi öğrenmiş olacaklar. Öğrencilerimize başarılar, hastalarımıza şifalar diliyorum” temennisinde bulundu.