Ekonomi
06 Ağu 2017 13:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Bağ-Kur'luya teminatsız kredi!

SGK ile Ziraat Bankası, arasında sağlana anlaşma ile 31 Ağustos’a kadar başvuruda bulunanlar herhangi bir teminat göstermeden Ziraat Bankası’ndan kredi çekebilecek. Bu kapsamda borçları kapanacak ve emekli olmaları mümkün olacak.

Bağ-Kur'luya teminatsız kredi!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki Bağ-Kurlulara, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandı. Bu kapsamda açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, teminatsız kredinin"bir şans" olduğunu belirterek, vatandaşların 31 Ağustos 2017'ye kadar bulundukları yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezlerine ve Ziraat Bankası şubelerine giderek bu imkandan faydalanabileceklerini bildirdi.

90 bine yakın Bağ-Kur borçlusu

Palandöken, "Bu protokolle hem yaşını, sigortalılık süresini doldurmuş ancak borcu nedeniyle emekli olamayan vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiş olacak hem de devlet alacağını tahsil etmiş olacak. Böyle bir anlaşmayla Bağ-Kurluların büyük çoğunluğu borçlarını rahatlıkla ödeyebilecek. Şu an emekliliği gelmiş 90 bine yakın prim borçlusu Bağ-Kurlu var. Emekliliği gelip de prim yapılandırması yapacaklar için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi verilmesi Bağ-Kurlular için bulunmaz bir fırsat. Bu fırsatı emeklilik bekleyen tüm Bağ-Kurluların çok iyi değerlendirmesi kendi faydalarına olacaktır." ifadelerine yer verdi.