Ekonomi
19 Tem 2017 15:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

Babacan yine yok! Ekonominin dümeni Şimşek'te

Kabine revizyonu öncesi kulislerde ekonominin dümenine geçeceği konuşulan Ali Babacan listeye yine giremedi. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yeri değişmedi.

Babacan yine yok! Ekonominin dümeni Şimşek'te
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığını üstlenmesinden bu yana beklenen kabine revizyonu bugün gerçekleşti. Kulislerde ekonomi alanında ismi sıkça duyulan Ali Babacan yeni kabinede yer almadı.

Başbakan  Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yeri değişmezken ekonomi ile ilgili üç bakanlıkta değişim yaşandı. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Mehmet Müezzinoğlu yerine Jülide Sarı Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na  Faruk Çelik'in yerine Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da Nabi Avcı'nın yerine Numan Kurtulmuş getirildi.
 
Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede 5 bakanın görevi değişti, 6 yeni isim de kabineye girdi. 5 Başbakan Yardımcısından 4'ü değişti. 6 ismin de üstü çizildi.

AK Parti kulislerinde ve sosyal medyada ekonominin dümenine geçeceği söylenen Ali Babacan ise listeye giremedi. Kısa sürede Twitter'da TT olan Babacan, Yıldırım'ın açıkladığı kabinede yer almadı.
 
Hatırlanacağı üzere  Ali Babacan'ın adı her kabine değişikliğinde öne çıkıyor ancak bir türlü listeye giremiyor.