Spor
12 Eki 2015 11:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

Aziz Yıldırım'dan Gebze’ye 200 dönümlük akademi!

Müjdat Yetkiner, Saffet Akbaş ve Kemalettin Şentürk, Gebze’de kurulacak 200 dönümlük akademi için Arsenal ve Milan’ın tesislerini gezdi.

Aziz Yıldırım'dan Gebze’ye 200 dönümlük akademi!
Başkan Aziz Yıldırım, Gebze’de akademi kuruyor. Yıldırım, 200 dönüm arazi üzerinde en az 10 ila 15 futbol sahasını barındıracak dev proje kapsamında sadece F.Bahçe’ye değil, Türk futboluna önemli yıldızlar kazandırmayı hedefliyor. Projeyi hazırlama görevi, Sarı-Lacivertli kulübün emektar futbolcuları Müjdat Yetkiner, Saffet Akbaş ve Kemalettin Şentürk’e verildi. 24 saat mesai harcayan bu üçlü son olarak İtalya ve İngiltere’ye gidip, Milan, Arsenal, M.City gibi dünya kulüplerinin tesislerini gezdiler. Spor okullarını, akademilerini araştırdılar. Yetkiner, Akbaş ve Şentürk’ün hazırladığı projede son teknoloji kullanılacak ve sonuçta F.Bahçe’de altyapı ve A takım aynı ortamda entegre olacak.
 
SİLVİO’DAN KAÇACAK DELİK ARIYORLAR
“Başkan sizin için ‘Herkese kızıyor, bağırıyor çağırıyor!..’ diyor. Gidip, Berlusconi’yi görsünler.
Milan tesislerindeki yetkililer, ‘Berlusconi buraya geldiği vakit kaçacak delik arıyoruz’ diyorlar.
 
Çağlayan'daki 13. Ağır Ceza Mahkemesi, cuma günü sadece Türk futbol değil, Türk siyasi hayatının da en önemli davalarından birine ev sahipliği yaptı. 3 Temmuz davasında karar açıklanacaktı. Türkiye nefesini tuttu. Herkes hakimin “Gereği düşünüldü” diye başlayan cümlesine kilitlendi. Başkan Aziz Yıldırım’ın hayatının en önemli günüydü. Söz konusu olan özgürlüğüydü ama açıklanacak karar, sadece Başkan Aziz Yıldırım’ın 4 yıldır mücadele verdiği kumpas karşısında haklılığını ortaya koymayacak, 100 yıllık çınar F.Bahçe’nin de aklanması anlamına da gelecekti.
 
ÇAĞLAYAN’DA “GEBZE RAPORU” ALDI
Peki, Türkiye’nin nefesini tutarak, kararın açıklanmasını beklediği o anlarda Başkan Aziz Yıldırım, Çağlayan’da ne yapıyordu biliyor musunuz? Gebze’de kurulacak, Sarı-Lacivertli kulübün geleceğini yakından ilgilendiren F.Bahçe akademisi hakkında Müjdat Yetkiner’den çalışmalarda gelinen nokta ile ilgili bilgi alıyordu. Müjdat Yetkiner, incelemelerde bulunduğu İtalya ve İngiltere’den yeni dönmüştü. Başkan Aziz Yıldırım, “Nasıl gitti?” diye sordu. Müjdat Yetkiner’in verdiği cevap, çok çarpıcıydı.
 
BİZ MİLAN’DAN DAHA İYİSİNİ YAPARIZ
Yetkiner, “Başkanım incelediğimiz tesislerde gerçekten çok güzeldi. Tamam tesisler çok güzeldi ama emin olun biz Gebze’ye çok daha iyisini yaparız” dedi. Müjdat Yetkiner ardından sözü Milan’daki şu çarpıcı izlenimlerine getirdi:  “Burada herkes size kızıyor. ‘Başkan herkese kızıyor, bağırıyor çağırıyor’ diyorlar. Bir de Milan’a gidip Silvio Berlusconi’yi görsünler. Milan tesislerindeki yetkililer, ‘Berlusconi buraya geldiği vakit kaçacak delik arıyoruz’ dediler.” Sohbet uzayıp giderken, hakim kararını açıklamak herkesi salona çağırdı. Herkes ‘Beraat’ kararına sevinirken, Aziz Yıldırım’ın aklında Gebze’de inşa edeceği akademi vardı.