Konut Haberleri
26 Eyl 2016 17:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti belli oldu

Mega projeler olarak tanımlanan ve dev yapıların içinde yer alan Avrasya Tünel projesi için geri sayım başlarken, merakla beklenen geçiş ücretleri de açıklandı.

Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti belli oldu
Anadolu ve Avrupa yakalarını karayolundan birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli projesinde çalışmalar son aşamaya gelirken  pek çok noktaya "Avrasya Tüneli" tabelaları yerleştirildi. Bağlantı yollarında çalışmalara hız verilen proje kapsamındaki tünelin inşaatı ise büyük oranda tamamlandı.

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek olan ve uzunluğu 14,5 kilometre olarak belrilenen Avrasya Tüneli'nin 5.4 kilometrelik bölümü İstanbul boğazının altından geçmekte olup 9 şiddetinde bir depreme dayanacak şekilde planlandı.

5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında olan Avrasya Tüneli'nde otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünel bulunuyor.  İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresini 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indirecek nitelikte olan Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti ise  tek yönde otomobiller için 4 Dolar+ KDV, Minibüsler için ise 6 dolar+ KDV olarak açıklandı