Konut Haberleri
01 Ara 2015 16:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:52

Avrasya Köprüsü dünya çapında tescillendi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Uluslararası Tünelı Birliği'nin Avrasya Geçiş Projesi'ni yılın projesi olarak seçtiğini duyurdu

Avrasya Köprüsü dünya çapında tescillendi
Avrasya Geçiş Projesi'nin tünelcilik alanında dünyanın önde gelen 110 projesi arasında Büyük Projeler kategorisinde ödüle layık görüldüğü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliği tarafından, Uluslararası Tünelcilik Ödülleri'nin verildiğini söyledi. Yıldırım ödülü veren kurumun tünelcilik alanında dünyanın en önemli birliği olduğunu belirtti.

Projede, İstanbul Boğazı altında tünel açma makinası (TBM) ile geçilen 3 bin 344 metrelik kısmın ağustos ayında tamamlandığını dile getiren Yıldırım, toplam 14,6 kilometrelik üç ana bölümden oluşan Avrasya Geçişi Projesi'nin en önemli aşamasını da bu kısmın oluşturduğunu kaydetti.

Büyük gurur
Avrasya Geçiş Projesi'nin dünya çapında da büyüklüğünün tescillendiğine dikkati çeken Yıldırım, projeyi gerçekleştiren bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşları adına gurur duyduklarını söyledi.

Bu ödül il değil son da değil
Projenin daha önce de ödüller aldığını hatırlatan Yıldırım, "Bu ödül proje için bir ilk değil, son olacağını da düşünmüyorum" dedi.