Konut Haberleri
23 Eyl 2017 08:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

AVM kiraları markaları yurt dışına yöneltti

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, ''Türkiye'de AVM kiralarının yüksek olması, markaları yurt dışında pazar arayışına yöneltiyor'' ifadesini kullandı.

AVM kiraları markaları yurt dışına yöneltti
Türkiye'de bulunan markalar bir bir yurt dışında pazar arayışına giriyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, bu durumun Türkiye'deki AVM'lerin kira oranlarının çok yüksek olmasından kaynaklı olduğunu dile getirdi. 

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, dernek üyesi 99 Türk markasının 110 ülkede 2 bin 700'ün üzerinde mağazası bulunduğunu belirterek, "Bu sayıyı yıl sonunda 3 binin üzerine, 2020'de 4 bin 500'e taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

400 bin istihdam

Öncel yaptığı açıklamada, BMD'ye üye 412 markanın, yurt içinde 380'in üzerindeki AVM ve caddelerde 70 binden fazla mağazası bulunduğunu, bu mağazalarda yaklaşık 400 bin kişi istihdam edildiğini bildirdi.

Perakende sektörünün 2016'yı 670 milyar lira ciroyla kapattığını belirten Öncel, bu cironun içindeki organize perakendenin payının 220 milyar lira civarında olduğunu söyledi.

Öncel, 2017'nin ilk yarısında bir ayakları gazda, bir ayakları frende temkinli büyümeye odaklandıklarını, yurt içinden daha çok yurt dışı mağazalaşmaya ağırlık verdiklerini vurguladı.

Mağaza sayısında hedef 3 bin

Sinan Öncel, markalarının yurt içinde olduğu gibi, sınır ötesinde de önemli ekonomik operasyonlara imza attığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Halen 99 BMD markasının 110 ülkede 2 bin 700'ün üzerinde mağazası var. Bu sayıyı yıl sonunda 3 binin üzerine, 2020'de 4 bin 500'e taşımayı amaçlıyoruz. Yurt dışına açılan markalarımız, o ülkenin insanına dokunuyor ve duygusal bağ kuruyor. Bu nedenle biz markalarımızı Türkiye ekonomisinin ve perakende sektörünün 'ekonomik özel kuvvetleri' olarak adlandırıyor, yakın gelecekte çok daha önemli başarılara imza atacağımıza inanıyoruz."

Öncel, Türk markalarının yurt dışında başta Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Kazakistan, İran, Azerbaycan, Irak ve Romanya olmak üzere çok geniş bir coğrafyaya yayıldığını bildirdi.
ETİKETLER
#AVM #Marka #kira