Konut Haberleri
06 Ağu 2016 16:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:32

Atina'ya minaresiz 350 kişi kapasiteli cami yapılacak

Atina'nın Eleona semtinde bulunan 17 dönümlük arazide yer alan eski bir hangar 350 kişi kapasiteli ve minaresiz bir camiye dönüştürülecek..

Atina'ya minaresiz 350 kişi kapasiteli cami yapılacak

Yunanistan'da ibadet yeri ile ilgili yasal düzenlemenin parlamentoda onaylanarak kabul edilmesi ile Atina’da banliyölerde yer alan Eleona semtinde 17 dönüm arazi üzerinde minaresiz bir cami yapılmasına karar verildi. Atina'da yaşayan Müslümanların uzun süredir talepte bulunduğu cami projesi daha önce de defalarca kez gündeme gelmiş ancak çeşitli sebeplerle engellenmişti.

Yenilenebilir yeni enerji kaynaklarının desteklenmesi ve dağıtımıyla ilgili torba yasa tasarısı kapsamında önceki gün parlamentoya sunulan ve  koalisyon hükümetinin büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ve bazı muhalefet milletvekillerinin oyu ile kabul edilen düznelem eile  cami yapımının önü de açılmış oldu.

Avrupa Birliği destekli ESPA fonundan yaklaşık 1 milyon euroluk bütçe tahsis edilen cami projesi Yunanistan Deniz Kuvvetlerinin mülkiyetindeki 17 dönümlük arazide hayata geçirilecek. Böylece camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti olan Atina'da da cami inşa edilmiş olacak.