İnşaat
18 Mayıs 2015 15:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:42

Atatürk müzesinin son hali

Restorasyonu tamamlanan İzmir Atatürk Müzesi, yarın 19 Mayıs'ta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından açılacak.

Atatürk müzesinin son hali
Atatürk'ün daha önce sergilenmemiş, günlük yaşamında ve resmi törenlerde giydiği kıyafetleriyle bazı aksesuarları, restorasyonu tamamlanan ve 19 Mayıs'ta açılışı yapılacak olan İzmir'deki Atatürk Müzesi'nde sergilenecek.

Kordonboyu'nda yer alan, Atatürk Müzesi olarak hizmet veren ve 2013 yılında restorasyona alınan tarihi binada çalışmalar tamamlandı. Kapılarını yeniden açılmaya hazırlanan Atatürk Müzesi, ziyaretçilerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından birçok kesiti ilk kez görme imkanı sağlayacak. Kapılarını yeniden açmaya hazırlanan müzede, Atatürk'ün küveti de yer alıyor.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

İzmir Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restorasyona alınarak ziyarete kapatılan müzenin restorasyonunun tamamlandığını, açılışının 19 Mayıs'ta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapılacağını bildirdi.

Müzedeki tamamlanan çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi alan Vali Toprak, müzenin baştan sona yenilendiğini ve modern müzecilik anlayışı ile düzenlendiğini söyledi.