Konut Haberleri
25 Nis 2017 17:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Ataşehir'de büyük dönüşümün önü açıldı!

Ataşehir'de hayata geçecek büyük dönüşüm Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı İBB Meclisi’nde kabul edildi.

Ataşehir'de büyük dönüşümün önü açıldı!
Gayrimenkul sektöründe her geçen gün artış gösteren kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor. Yaklaşık iki yıl önce hayata geçirilmesi planlanan fakat itirazlar sonucu askıya alınan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı yeniden değerlendirildi.

İBB Meclisi İmar Komisyonu tarafından değerlendirilen plan, üzerinde değişiklikler yapılarak İBB meclisine gönderildi.

İtirazlara konu H (max) 15 kat sınırı 80 Metre (max) olarak değiştirildi. Transferdeki hak kaybı ise  “gittiği yerin emsalini alır” tabirinin eklenmesi ile düzeltildi. Komisyon raporunda, toplu sosyal donatı alanı olarak ayrılan yerlerde de “plana bağlı kalınarak dağıtılabileceği” ifadelerine yer verilerek mağduriyetler ortadan kaldırıldı. Planın son şeklinde ruhsatlı yapılar da unutulmadı. İBB Meclisi İmar Komisyonu tarafından itirazlar değerlendirilerek hazırlanan raporda; 1/5000’lik plana bağlı yapılacak 1/1000’lik uygulama planı hazırlanırken, ruhsatlı yapıların dikkate alınacağı belirtildi.

Oy birliği ile kabul edildi

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın CHP’li ve Ak Partili komisyon üyelerinin teknik destekleri ile hazırlandığını vurgulayan Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Cemal Şerifoğlu, İBB Meclisi’nde yine Ak partili ve CHP’li üyelerin oy birliğinde kabul edildiğini söyledi.

Planda neler var

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na itirazları değerlendiren İBB Meclisi İmar Komisyonu;

Yol ve donatı alanlarından komşu adaya transfer edilen alanların, gittiği yerdeki emsal değerinin dikkate alınacağı,

Planın ilk halinde (H) Max 15 kat olan Yükseklik  (H) Max  80 metre olarak belirlendiği,

1/1000’lik uygulama planı yapımı aşamasında 1/5000’lik plandaki orana bağlı kalınarak, toplu sosyal donatı alanlarının dağıtılabileceği,

1/5000’lik planın ilk halinde konut olarak belirlenen bazı alanların Konut + Ticaret olarak değiştirilmesi şeklinde hazırlanan komisyon raporu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17 /10 / 2014 tarihli oturumunda oylanarak kabul edildi.

Yer alan şirketler

Yenisahra'da kentsel dönüşüm için hak sahipleriyle anlaşma imzalayan şirketler arasında, Sinpaş, Ege Yapı, Tahincioğlu, Sur Yapı, DKY gibi firmalar uzun süredir proje hazırlığı yapıyor. Bu kapsamda mahallede en büyük dönüşümü Sinpaş'ın yapması bekleniyor.