Ekonomi
30 Haz 2017 12:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:16

Artık paranızı geri alabileceksiniz!

Akıllı telefonla internette dolaşırken yanlışlıkla başlatılan ve yüksek faturalara neden olan istek dışı aboneliklere çözüm Ulaştırma Bakanı Arslan'dan geldi. Artık bu tür abonelik nedeniyle kesilen ücretler geri alınabilecek.

Artık paranızı geri alabileceksiniz!
Cep telefonuyla internette gezinirken herhangi bir sayfanın tıklanmasıyla başlatılan ve yüksek miktarda faturalara neden olan istemsiz aboneliklere yönelik düzenleme geldi.

Milyonlarca vatandaşın mağdur olduğu konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan harekete geçti. 

Ahmet Arslan, hizmetin alınması öncesinde ücret ve hizmet koşulları gibi konularda gerekli bilgilendirmelerin yapılması ve abone tarafından onay verildiğinin ispatlanması hususlarında sorumluluğun işletmecide olacağına dikkat çekti. Arslan, ''Belirlenen kurallara uygun gerçekleştirilmeyen aboneliklerde, ücret iadesi yapılabilecek'' dedi. 

Düzenlemeyle getirilen önemli bir diğer hususa göre, aboneler istediklerinde hatlarını mobil ödemeye veya katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerine kapatabilecek. Söz konusu işlem için çağrı merkezinin aranması veya işletmeciye yazılı başvuru yapılması yeterli olacak.

Bakan Arslan, katma değerli hizmet aboneliklerine ilişkin iptal taleplerinin en geç müteakip yenilenme tarihine kadar yerine getirileceğini belirterek, bu hizmetlere ilişkin aboneliklerde ve tekil içerik satın alınması sürecinde abonelere yapılacak bilgilendirme ve onaya ilişkin işlemlerin ücretsiz sağlanacağını kaydetti.