Ekonomi
30 Oca 2017 18:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Artık hastanelere de x-ray geliyor

Birçok kurum ve bölgelerde güvenlik önlemleri arttırıldı. Bu kapsamda hastanelerin girişlerinde de AVM'lerde görmeye alışık olduğuğumuz x-Ray cihazı uygulaması başlayacak.

Artık hastanelere de x-ray geliyor
AVM girişlerinde görmeye alışık olduğumuz x-Ray cihazları artık hastanelere de geliyor... Birçok bölgede üst seviyeye çıkartılan güvenlik önlemleri hastanelerde de uygulanmaya başlanacak.

Yeni projeyle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastanelerde şiddetin önlenmesi konusunda tedbirlerin artırılacağını belirtti. Akdağ, bu kapsamda pilot bölgelerde x-Ray cihaz uygulamasının başlayabileceğini paylaştı. 

Yıpranma payı

Bakan Akdağ, yıpranma payı talebinde son aşamaya gelindiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi için yetkili kurullarda dile getirildiğini de belirterek, ekonomi yönetimi ile de görüşerek konunun sonuçlandırılacağını ifade etti.

Yalnızca hekimler için değil tüm sağlık çalışanları için mesleki mali sorumluluk sigortası yaptırılmasına da olumlu yaklaştıklarını kaydeden Bakan Akdağ, konuyu değerlendireceklerini söyledi. Bakan Akdağ, sağlık alanında bu yıl Maliye Bakanlığı tarafından verilen onay doğrultusunda 12 bin alım yapılacağını ancak bunun 20 bine çıkarılması için görüşmelerin devam ettiğini de vurguladı.