Konut Haberleri
18 Eyl 2014 18:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:52

Ali Babacan: Arsa fiyatları bir gecede değişiyor!

Ali Babacan: Bir gecede arsaların değeri farklılaşıyor haberi 18 Eylül 2014 Perşembe, 02:05 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, belediye meclisleri kararlarıyla bir arsa ya da projenin değerinin birdenbire farklılaştırılabildiğini ifade etti

Ali Babacan: Arsa fiyatları bir gecede değişiyor!
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında güncel konularda dikkat çekici açıklamalar yaptı.
Ülke ekonomisinin büyümesi için bir süredir öneriler getiren Babacan, sanayiyi daha cazip hale getirmenin yanında “gayrimenkuldeki ölçüsüz işlemleri de önleyici adımlar” atmanın zorunluluğunu işaret etti. Babacan şöyle devam etti:

Tam 12′den vurduk

“Biz bunları söyledikçe de bazı tepkiler oluştu, bundan sonra da tepkiler olacaktır. Şimdiye kadar o tür işler yapanlar rahatsız olabilirler. Ama bu hiç önemli değil. Yapılan açıklamalara baktığımızda ‘bizden sonra kim ne dedi’ diye, tam hedefi on ikiden vurduğumuzu da gösteriyor.” İnşaat sektöründe, ağırlıklı olarak problemin “büyük çaplı ve münferit” projelerde görüldüğünü de belirten Babacan, şu değerlendirmeyi yaptı:

Büyük problem var

“Bir gecede bir kalem oynatarak, belediye meclis kararıyla şunla bunla bir anda arsanın, projenin değeri birden bire farklılaştırılabiliyorsa onun öncesi ile sonrasında buradan kimler kazandı, kimler kaybetti bunun tam hesabı kitabı yapılamıyorsa bu kazanılan yeterince vergilendiri-lemiyorsa bu büyük bir problem.”

Kalıcı büyüme için yapısal dönüşüm

Tür­ki­ye’nin 1 Ara­lık’ta G20 dö­nem baş­kan­lı­ğı­nı üst­le­ne­ce­ği­ni anım­sa­tan Ba­ba­can, ora­da da, ül­ke­le­rin ka­lı­cı bü­yü­me po­li­ti­ka­sı­na so­kul­ma­sı için mut­la­ka ya­pı­sal dö­nü­şü­mün sağ­lan­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­tik­le­ri­ni ak­tar­dı.