Ekonomi
29 Kas 2015 17:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:51

Araplar, Türkiye'ye destek çıktı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ekonomik yaptırımlar içeren 6 maddeyi imzalamasının ardından çeşitli ülkelerden Türkiye'ye destek geldi. Araplar da sosyal medya da Türk ürünleri için kampanya başlattı.

Araplar, Türkiye'ye destek çıktı
Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlarının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Sosyal medyada Araplar, Türkiye ve Türk ürünleri için destek kampanyası başlattı.

Çeşitli Arap gazeteci ve aktivisitlerin başlattığı kampanya sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

Son gelişmelerin ardından Türkiye'ye destek amacıyla düzenlenen  kampanya için "Müslümanım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Arap'ım ve  Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Türk ürünlerine destek ol" hashtagleri  kullanıldı.

Çok sayıda medya mensubu, Twitter fenomeni, aktivist ve yazarın dahil  olduğu destek kampanyasında yapılan paylaşımlarda, "Türk ürünlerinin  desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir", "Türk ürünleri çok  kalitelidir ve fiyatları uygundur.  Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri  bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Türkiye'ye yönelik ekonomik  tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladığı bildirilmişti.

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları  çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede  bulunmuştu.