Ekonomi
27 Eyl 2017 15:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Araç sahipleri dikkat! MTV'ye rekor zam

Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam yapılacağını açıkladı. Diğer araçlarda ise yeniden değerleme oranında artış olacak.

Araç sahipleri dikkat! MTV'ye rekor zam
Yeni Orta Vadeli Program'ın açıklandığı toplantıda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yasal değişiklikle binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) yüzde 40 oranında artırıyoruz. Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı var, diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış olacak" dedi.
 
Ağbal, konuşmasında kurumlar vergisinde bazı düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkaracak bir yasal düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceğiz. İkinci olarak kurumların dağıtılmayan kar paylarından da yüzde 1 oranında bir vergi tevkifatının yapılmasını öngörüyoruz" dedi. 

ÖZELLEŞTİRME GELİRİNDE HEDEF 10 MİLYAR TK
 
Ağbal, "Gelecek sene özelleştirme geliri hedefimiz 10 milyar lira. 2019 ve 2020 yıllarında yine 10'ar milyar liralık özelleştirme geliri hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Maliye Bakanı Ağbal, "Yasal değişiklikle binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) yüzde 40 oranında artırıyoruz. Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı var, diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış olacak." dedi.
 
Ağbal, bütün gelirler için uygulanan Gelir Vergisi tarifesinde bir değişikliğe gideceklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bu değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018'den, diğer kazançlar için 2017 kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranını yüzde 30'a çıkarıyoruz."

KAMUYA 74 BİN PERSONEL

Ağbal, 2018 yılında da kamuya şu anki planlara göre 74 bin ilave personel alacaklarını da belirtti.