Konut Haberleri
23 Eki 2014 11:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:02

Apartların kirası 80 Euro’dan başlıyor

Türkiye'nin en değerli noktalarından Beyoğlu'nda atıl vaziyetteki binaların çoğu yatırımcılar tarafından satın alınıp restore edilerek apart olarak değerlendiriliyor.

Apartların kirası 80 Euro’dan başlıyor
Bu durum, özellikle yabancı turistler için bölgeyi daha cazibeli hale getirirken, genellikle düşük oda kapasitesine sahip apartların günlük 80 Euro’dan başlayan rakamlarla kiralanmasına neden oluyor. Apartların kiraları sezona göre günlük 160 Euro’ya kadar çıkıyor.

Galataport ve Haliçport projelerinin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye'nin tartışmasız en değerli noktalarından biri olarak konumlanacak Beyoğlu ilçesinde ziyaretçi sayısında da ciddi artış bekleniyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Özel Şahin, bölgede dükkânların metrekare kira fiyatlarının da 125 ile 335 dolar arasında değiştiğini söyledi.

Galatasaray Lisesi ile Tünel arasındaki kısmın önceki yıllara oranla gittikçe değer kazandığını, bu aralıktaki dükkanların metrekare kira değerlerinin 50 ile 145 dolar arasında değiştiğini belirten Şahin, bu bölgedeki dükkanların kira değerlerinde genellikle yıllık yüzde 10-15 oranlarında artış görüldüğünü açıkladı.