Konut Haberleri
27 Kas 2015 17:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:50

Antalya'daki camiinin temeli atıldı...

Antalya'da inşa edilecek olan Kumluca Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Antalya'daki camiinin temeli atıldı...
Kumluca'da belediye ve hayırseverler tarafından yaptırılacak ilçenin en büyük camisinin temeli atıldı.Narenciye Mahallesi'nde, Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle yaptırılacak yeni cami için düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kumluca Mehter Takımı gösteri sundu.

Temel atma töreni düzenlendi

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçeye yeni bir görünüm kazandıracak ve ilçenin sembol yapıtlarından olacağını düşündükleri cami inşaatının temel atma merasimi için bir arada olduklarını söyledi.

Cami inşaatının yapılacağı alanın daha önce belediye meclisi tarafından ibadethane yeri olarak belirlendiğini ifade eden Çetinkaya, caminin ilçeye yakışır, ilçenin en büyüğü ve güzel bir mimariye sahip olması için bir çok araştırma ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Cami yapımı için komite

Çetinkaya, şöyle konuştu, "Daha sonra Türkiye'de ve dünyada yaklaşık 60 civarında caminin mimarisini çizmiş, mimar İrfan Sezer tarafından bugün temelini attığımız camimizin projesi hazırlandı. Caminin yapımı için bir komite oluşturduk, bu komitemiz ile yola çıktık. İnşallah bugün burada temelini atıyoruz, hayırsever halkımızın da destekleriyle en kısa sürede inşaatı tamamlar ve ilçemize böyle güzel bir ibadethaneyi kazandırmış oluruz."

Antalya Müftüsü Osman Artan, insanların en hayırlısının yaşamında ve daha sonrasında insanların istifade edeceği eserler bırakan insanlar olduğunu, bu konuda da en hayırlı eserlerin insanların dini ve ilmi bilgiler edindikleri eserler olduğunu söyledi.