Konut Haberleri
04 Eyl 2015 17:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:19

Antalya arena stadyumu'nun inşaatı tamamlandı

Antalya'da inşa edilmekte olan ve Türkiye'nin kendi enerjisini kendi üretebilen tek stadı olma özelliğine sahip Antalya Arena'da inşaat çalışmaları tamamlandı..

Antalya arena stadyumu'nun inşaatı tamamlandı
Antalya Arena Stadyumu'nda inşaat süreci tamamlandı. 33 bin kişi kapasiteli olan ve kendi enerjisini kendisi üretebilen Antalya Arena'nın Eylül ayı sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Antalya Arena'nın son durumu hakkında bilgi veren stadın proje müdürü Yaşar Aydın, stadyumun çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik 1,4 megawatt gücündeki güneş enerjisi santrali sayesinde kendi enerjisini üretebildiğini ve bu özelliği sayesinde Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.

Güneş enerjisi sisteminin yaklaşık bir ay önce tamamlandığını belirten Aydın, işlemlerin tamamlanmasının ardından sistemin şehir şebekesine elektrik vereceğini belirtti.

Stadın tribünlerinin UEFA kriterlerine uygun olarak yapıldığını da ifade eden Aydın, 96 dönümlük arazi üzerinde  kurulan stadın 16 bin metrekarelik çatısının 5 bin metrekarelik bölümünün çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf yapıldığını ayrıca 44 loca bulunan statta 8 bin metrekarelik ticari alan ile bin 200 araçlık otoparkın da yer aldığını söyledi.