Spor
23 Eyl 2015 08:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:27

Antalyalılar müjde! Dev stadyum açılışa hazırlanıyor!

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, aksilik olmadığı takdirde Beşiktaş maçından itibaren Antalyaspor'un maçlarını yeni stadında oynayabileceğini bildirdi.

Antalyalılar müjde! Dev stadyum açılışa hazırlanıyor!
Gencer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da tekrar futbolu  harekete geçirmek, şehri ateşlemek için şampiyonluktan sonra bir takım projeler  yaptıklarını ve proje transferler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Antalya Arena'nın sezona yetiştirilmesine yardımcı olmak amacıyla  gerekli yerlerde müdahalelerde bulunduklarını vurgulayan Gencer, şöyle konuştu:

"İki ay önce valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla yaptığımız  toplantıda, stadın çimlerinde problem olduğunu söyledik. Çimin komple  Antalyaspor'a teslim edilmesini ve tüm masrafları kendimiz çekmek şartıyla sorunu  çözmeyi taahhüt ettik. Müteahhit, çim dahil bu işin sorumluluğunun kendisinde  olduğunu söyleyerek, 27 Eylül'deki Sivasspor maçına kadar çimin yetişmesinin  garanti olduğunu söyledi."

Gencer, toplantıdan bugüne yeni stadını tribün koltuklarında çok az  eksik kaldığını, passolig ihalesini de kulüp olarak yaptıklarını belirtti.

Antalyaspor, Beşiktaş maçını yeni stadında oynayacak

Geçen hafta, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen uzmanla  yaptıkları görüşmede, sahanın futbol oynayamaya uygun olmaması nedeniyle çime  girmelerine izin veremeyeceğini, müteahhittin de sahayı teslim etmeyeceğini  söylediğini aktaran Gencer, şöyle devam etti:

"Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyükşehir belediye başkanımızla  görüştük. Memnuniyetle öğrendik ki büyükşehir belediyemiz, Antalyaspor'un da  onayıyla ay başı itibarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığından stadyumu teslim alıyor.  Teslim aldıktan sonraki süreçte de aynı şekilde bizim de kiralamamızla ilgili ciddi bir çalışmaya girdik. Devir işlemlerinden sonra, inşallah sahaya da  belediyemizin de katkılarıyla el atacağız. Bu süreçten sonra artık sahayı riske  etmeyeceğiz. Kasımpaşa maçını da Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynayacağız.  Ondan sonra milli maç arası var. Aradan sonra Bursaspor deplasmanı var. Hiçbir  aksilik olmadığı takdirde Beşiktaş maçından itibaren Antalyaspor yeni stadyuma  girmeyi hedefliyor."

Gencer, yeni statta geçerli olan kombine biletlerin, Sivasspor ve  Kasımpaşa maçlarının oynanacağı Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda da geçerli olması  için karar aldıklarını kaydetti.