Konut Haberleri
25 Eyl 2016 09:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:41

Ankara’nın tercihi Sinpaş projeleri!

Sinpaş Yapı’nın Türkiye’nin iddialı karma yaşam projelerinden olan Altınoran ve Marina Ankara projeleri Ankaralıların en çok oturmak için ev sahibi olduğu projelerin başında yer aldı...

Ankara’nın tercihi Sinpaş projeleri!
Ankara’nın yatırım potansiyeli en yüksek bölgesi Oran’da bulunan her iki projenin tercih edilme nedenleri arasında, sundukları sosyal donatılar, Sinpaş güvencesi, güvenlik ve konfor gibi özellikler sayılıyor.

Pazar Araştırma Şirketi Ipsos’un gerçekleştirdiği ‘Ankara konut Projeleri Bilinirlik ve Algı Araştırması Raporu’nda Ankara’da en çok konut satın almak istenilen bölge olarak Sinpaş projelerinin de yoğun olduğu Oran belirtiliyor. Her bir konut projesini bilen kişiler bazında, konut satın alım eğilimi en yüksek olan Sinpaş projeleri Altınoran ve Marina Ankara oldu. Ankara’da Altınoran ve Marina Ankara en çok ziyaret edilen ve en çok satın alınan projelerin başında geldi. Görüşmecilerin konut satın almak istedikleri ilk projeler arasından Altınoran’ın  tercih edilme nedeni öncelikle proje ile ilgili unsurlar olurken, projenin sahibi olan firma ile ilgili unsurlar da diğer projelere kıyasla daha fazla belirtildi.
‘Oturum için alınıyor’
Sinpaş projelerinden herhangi birini, ‘konut satın almak isteyeceği ilk proje’ olarak belirten katılımcıların oranına bakıldığında, en büyük potansiyel ‘oturum veya karma amaçlı markalı konut satın almak’ segmentinde görülüyor.
Altınoran,  konut satın alım kararını etkileyen önemli unsurların içinden ‘benzersiz sosyal olanaklar’ ve ‘merkezi konumu’ ile öne çıkarken, Marina Ankara ise ‘bilinen/tanınmış/popüler bir gayrimenkul firması tarafından yapılmış’ unsurlarıyla ayrışıyor.