Kent Haberleri
25 Ağu 2015 17:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:12

Ankara Büyükşehir Belediyesi TMMOB'dan Güvenpark projesiyle ilgili istekte bulundu!

Büyükşehir Belediyesi, TMMOB’a bağlı odalardan Güvenpark’ın yenilenmesi kapsamında, park içinde yer alan minibüs durağı için bir yeraltı otoparkı ile tuvalet projesi hasırlamaları talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi TMMOB'dan Güvenpark projesiyle ilgili istekte bulundu!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Radyo Trafik’te bazı oda başkanlarının konuk olduğu programa telefonla katılarak, Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri sürekli davalarla engelleme yoluna giden odalardan, karşılığında alternatif olarak fikir istediğinde hiçbir proje getiremediklerini vurgulamıştı.

Başkan Gökçek; Mimarlar, Şehir Plancıları, Peyzaj Mimarları ve Çevre Mühendisleri Odası'na çağrıda bulunarak, Güvenpark’ın yenilenmesini istediğini anlatmış, bölgede minibüsleri yer altına alacak katlı otopark, tuvalet ve çevre düzenlemesini içeren proje yapmalarını istemişti.

Başkan Gökçek, radyo programında; "Karşı çıkmak önemli değil, önemli olan çözüm üretmek, madem bu işi biliyorlar, bizim Güvenpark yenileme projemiz var. Bir tuvalet ve yeraltı otoparkı projesi hazırlasınlar görelim. Böylece kendilerini bir noktada imtihan etmiş olacağız" demişti.

Başkan Gökçek’in Radyo Trafik’teki çağrısı bu kez de odalara yazılı olarak iletildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar tarafından, Başkan Melih Gökçek adına Mimarlar, Şehir Plancıları, Peyzaj Mimarları ve Çevre Mühendisleri odalarına gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Belediyemizce; Ankara'mızın en önemli merkezi olan Kızılay’da SİT alanı dahilinde bulunan Güvenpark bölgesinde minibüs duraklarının alta alınması amaçlı katlı yer altı otoparkı ile WC yanında yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamalarını da barındıracak vatandaşların kullanımına, kentin estetiğine ve gelişimine uygun bir proje hazırlatılması düşünülmektedir.

Bu konudaki mimari projelerin Mimarlar Odası’nca çizilmesi, Peyzaj Mimarları Odası’nca tasarlanması, trafikle ilgili çözümün Şehir Plancıları Odası tarafından yapılması, çevresel etkisinin Çevre Mühendisleri Odası’nca değerlendirilmesi arzu edilmektedir. Bu suretle Ankara’nın en önemli parkına, örnek bir otopark ve örnek bir WC kazandırılmış olacaktır. Bu konudaki cevabınız beklenmekte olup, müracaatınız halinde derhal protokol yapılarak işe başlanacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ediyorum.”