AVM
19 Ağu 2015 09:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:07

Ankamall AVM'de mağaza alanı sayısı 172'ye çıktı!

Anadolu'nun en büyük alışveriş merkezi olan Ankamall'da 147 mağaza alanı yenilendi. Bu bölümdeki mağaza alanı sayısı 172’ye çıktı. AVM'ye toplamda 25 mağaza alanı daha eklenmiş oldu. AVM'de çalışan sayısı da birçok bakanlığın önüne geçti...

Ankamall AVM'de mağaza alanı sayısı 172'ye çıktı!

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alan ve Ankara'da inşa edilen Ankamall, son bir yıl içinde 5 binden fazla işsize istihdam sağladı. Böylelikle alışveriş merkezi çalışan sayısı ile birçok bakanlığı geçmiş oldu.


35 milyon dolarlık ek yatırım
ANKAmall’un yatırımcısı Gimat GYO A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Levent Kirman, 35 milyon dolara mal olan renovasyon sonrası ANKAmall’un yenilenerek “Kent insanının ihtiyaç duyduğu her şeyi tek çatı altında sunacak” hale geldiğini bildirdi.  Kirman yaptığı açıklamada, Türkiye’de AVM konseptinin öncülerinden ve 112 bin metrekarelik kiralanabilir alanı ile Anadolu’nun en büyük AVM’si olan ANKAmall’un 15 aylık bir çalışma ile gerçekleştirdiği renovasyon sonrası, yeni yüzü ve logosuyla Başkentlileri ağırlamaya hazır olduğunu ifade etti. Renovasyonla, ANKAmall’da yeni markalar, yenilenen mağazalar ve yeni mağaza alanları oluştuğu bilgisini veren Kirman, “147 mağaza alanı yenilendi ve bu bölümde mağaza alanı sayısı 172’ye çıktı. Yani 25 mağaza alanı daha eklenmiş oldu. Toplamda mağaza sayımız 330’a ulaşmıştır. 54 yeni marka geldi. Renovasyon, 2.000 -2.500 kişilik ek istihdam yarattı” dedi.

Tüketicinin gelişen ve değişen ihtiyaçlarına uyum sağlama yönünde kendini geliştiren merkezlerin kurumsal itibarını koruyup artırdığını belirten Kirman, “ANKAmall, alışverişte sunduğu kalite ve çeşitlilik yanında, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle insanların bireysel ihtiyaç ve beklentilerine de hitap eden bir alışveriş merkezi olma özelliğini daha da artırmıştır” dedi.

Ziyaretçi sayısında artış
ANKAmall’un konumu, mağaza ve marka çeşitliliği, 6 bin araçlık otopark kapasitesi ve ulaşım kolaylığının ziyaretçiye hitap eden en önemli unsurlar olduğunu belirten Kirman, “Bütün bu artı değerlerin üzerine başarılı şekilde sonuçlanan ve ziyaretçiye yenilenmiş bir ANKAmall sunan süreç de eklenince alışveriş merkezimizin çekiciliğinin katlandığını söylemek mümkün. Bunun da var olan sadık ziyaretçi kitlesinin yüzdesini artıracağı öngörülen bir gerçektir” dedi.

Hangi bakanlıkları geçti
Anadolu'nun en büyük alışveriş merkezi ANKAmall sadece 35 milyon dolarlık ek yatırımla 2.500 kişilik ek istihdam yaratırken çok sayıda bakanlığı da geride bıraktı. Devlet Personel Başkanlığı 2014 verilerine göre Ankara'da bazı bakanlıklarda çalışan personel sayısı şöyle:

Avrupa Birliği Bakanlığı 331,
Başbakanlık 1.996
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2.890
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2.536
Ekonomi bakanlığı 2.340
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 1.496
Gençlik ve Spor Bakanlığı 543
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3.213