Konut Haberleri
28 Mayıs 2016 13:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:23

Amasra'ya yolcu ve yat limanı iskelesi yapılıyor

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Amasra'ya yapılmakta olan yolcu limanı ve yat limanı iskelesi ile ilçeye denizden de ulaşım sağlanabileceğini söyledi..

Amasra'ya yolcu ve yat limanı iskelesi yapılıyor
Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü olan ve her yıl 600 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Amasra'ya yolcu limanı ve yat limanı iskelesi yapılarak ilçeye denizden de ulaşım sağlanacak.

Yolcu ve yat limanı iskelesi projesine ilişkin açıklamada bulunan Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, ilçenin tarihi, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını, yapımı tamamlanan yolcu limanı ve tünel projeleri ile yıllık turist sayısının 5 yıla kadar 1 milyona ulaşmasını öngördüklerini söyledi.

Yapımı tamamlanan 4-5 yıllık süreçte 1 milyona çıkmasını öngördüklerini ve bu kapsamda tarihi kimliğini kaybetmeden doğal dokusunu koruyarak renovasyon ve restorasyon projesi hazırladıklarını bildiren Timur, şunları kaydetti:

Turist sayısının her yıl arttığını da belirten Başkan Timur, Amasra Büyük Liman'da hayata geçirilen 240 metre uzunluğundaki 'Yolcu İskelesi ve Yat Limanı Projesi' kapsamında, ilçeye deniz üzerinden de ziyaretçiler geleceğini belirtti.