Ekonomi
05 Haz 2017 10:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Altın 6 haftanın zirvesinde!

Altın haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Yatırımcıların göz bebeği olan altın bugün 6 haftanın zirvesinde. Gram altın fiyatı 144,33 liradan işlem görüyor.

Altın 6 haftanın zirvesinde!
Dünyadaki siyasi ve toplumsal olayların ardından güvenli liman olarak görülmeye başlalnan altın, 6 haftanın zirvesine çıktı.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini hayal kırıklığı yaratan istihdam verisi sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentilere ve hafta sonu İngiltere'de genel seçim öncesi düzenlenen saldırının ardından gelen güvenli liman talebine çevirmeleri ile birlikte, 24 Nisan'dan bu yana gün içi en yüksek seviyesine çıktı.

Altının onsu yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,282.11 dolara kadar çıktıktan sonra 1,279.48 dolara geldi.

Bu yükseliş, Cuma günü istihdam verisinin ardından fiyatlarda görülen yüzde 1'lik çıkış sonrası geldi. Altın geçen hafta da yükselerek çıkışını dördüncü haftaya taşıdı ve 14 Nisan'dan bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirdi. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 yükseldi.

Australia & New Zealand Banking Group, günlük bilgilendirme notunda, altındaki yükselişi işaret ederek, "ABD'de beklenenden daha düşük çıkan tarım dışı istihdam verisi, bazılarının beklenenden daha yavaş bir faiz artırımı süreci olabileceğini düşünmesine neden oldu," dedi ve "Anketler İngiltere'de sçimin beklenenden çok daha çekişmeli geçeceğini göstermesi de güvenli liman alımlarını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.



Fed politika yapıcıları gelecek hafta politika toplantısını gerçekleştirecek.

Spot gümüş, Cum günkü yüzde 1.5'lik yükselişin ardından yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 17.5262 dolara indi.