Konut Haberleri
28 Haz 2016 15:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:27

Akyazı Stadyumu Avrupa'da sıralamaya girecek

Akyazı Stadı ne zaman bitecek merak konusu? İşte Akyazı Stadı’nda son durum...

Akyazı Stadyumu Avrupa'da sıralamaya girecek
Toki Başkanı Ergün Turan yapımı devam eden Akyazı Stadı’nda incelemelerde bulundu. Akyazı Stadı’nın Türkiye’nin yüz akı olduğunu belirten Turan, bu stad Avrupa’da sıralamaya girecek bir stad dedi.

Akyazı Stadı’nda çalışmaların son 5 aydır önemli bir hız kazandığını belirten Turan, stadın çelik imalatına dikkat çekti.

Akyazı’daki çelik konstrüksiyonun Türkiye’de ilk kez uygulandığını belirten Turan, “Şu anda çelik konusunda yüzde 75-80 düzeyindeyiz. Stat dışında 7 tane ayrı saha, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kamp eğitim merkezi binalarının inşaatları devam ediyor. Onlar da bitmek üzere. TOKİ olarak hedefimiz, bu sahayı Trabzonspor'un oynayacağı ilk maça yetiştirmektir. Şu anda 400 olan çalışan sayısını bayram sonrasında yaklaşık iki katına 750 kişiye çıkaracağız.” dedi.

M. Ergün Turan, saha zemini ve koltuklarla ilgili son sistemlerin kullanılacağına işaret ederek, “Sahada son sistem hibrit çim kullanılacak. Onunla ilgili ikinci bir ihale günü aldık. Koltukları da son sistem yapacağız. Allah izin verirse ihalesini de önümüzdeki ay yapacağız” ifadesinde bulundu.