Ekonomi
26 Oca 2017 13:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Akşam iş çıkışına dikkat! Kar yağışı şiddetlenecek

Kar y7ağışları İstanbul'u yeniden etkisi altına almaya başladı… Birçok uçuş iptal edilirken uzmanlar akşam saatleri için uyardı. Kar yağışlarının Cumatesi gününe kadar süreceği belirtildi...

Akşam iş çıkışına dikkat! Kar yağışı şiddetlenecek
Kar, İstanbul'a yeniden uğradı...Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artıracak. Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışının kenti esir almasının ardından bu kez tüm birimler alarm seviyesinde harekete geçirildi. 

Sabah saatlerinde sulu kar şeklinde başlayan yağış yerini kara bıraktı.  TEM'de Mahmutbey ve Hadımköy gişeleri arasında kalan bölgede yoğun şekilde yağan kar, yollarda tutmazken yol kenarlarının ise beyaza büründüğü görüldü.

Saat 09.30'dan itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle TEM'de hem Edirne hem de Ankara istikametinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ve karla mücadele araçları ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için hem ana arterler hem de ara yollarda hazır bekliyor. Ayrıca Hadımköy ve Mahmutbey gişelerinde bulunan mobil büfelerde vatandaşların yiyecek ve içecek dağıtılıyor.

Kar yağışı, Taksim'de de etkisini artırdı. Taksim Meydanı kısa sürede beyaza bürünürken, meydandaki bazı turistler ve vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekildi. Kenti olumsuz yönde etkileyen yağış nedeniyle bazı vatandaşlar da şemsiye ile kardan korunmaya çalıştı. Ailesiyle gelen küçük bir çocuğun güvercinlere yem atması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Cumartesi gününe kadar yağacak

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artıracak. Kar yağışı, yarın öğle saatlerinden hafifleyecek, cumartesi günü ise aralıklarla devam edecek. Yağışın, cumartesi akşama doğru etkisini yitireceği tahmin ediliyor. İstanbul'da sıcaklığın bugün ve yarın gece eksi 2, gündüz ise 1-2 derece dolayında olması bekleniyor. Ayrıca bugün ve yarın kuzey yönlerden fırtınamsı rüzgar etkili olacak


ETİKETLER
#kar # meteoroloji