İnşaat
11 Mayıs 2014 12:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:01

Akmerkez'e komşu villalarda kentsel dönüşüm tartışması

​İstanbul Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde Akmerkez'e komşu villalarda kentsel dönüşüm tartışması yaşanıyor

Akmerkez'e komşu villalarda kentsel dönüşüm tartışması
İstanbul Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde Akmerkez'e komşu villalarda kentsel dönüşüm tartışması yaşanıyor. Belediye Yolu Sokak'ta bulunan toplam 36 Eski Tip Villa'dan 18'i haklarını devretmek istemiyor

Bölgenin toplam 36 ortak malikten oluştuğunu söyleyen hak sahipleri " Pek çok ticari firma burayı konut kimliğinden çıkarıp otel ve alışveriş merkezine dönüştürmek istiyor" iddiasında bulunuyor.

Ahmet Kurtaran da direniyor
Ortak mülkiyet sahiplerinden biri olan ve hakkını devretmek istemeyen Doç. Dr. Ahmet Kurtaran, "Burası Akmerkez'in hemen karşısında çok değerli bir arazi. 6 bin metrekarelik bir alan içinde 36 kat malikinin oluşturduğu birleşik nizam bir villa sistemi. Burada oturanlar, buranın konut olarak kullanılması arzusunda. 36 malikten 18'i ticari firma tarafından satın alındı. Kalan 18 malik buranın deprem yasasının da öngördüğü şekilde konut olarak kalması arzusunda" diye konuştu.

Bunlar Gasp planları
İmza vermeyen 18 hak malikine destek vermek için Etiler'e giden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, " Buranın planın ne olacağını kimse bilmiyor. Bütün bu organizasyonlar İstanbul'daki imar çetesi ve beton lobisinin işi. Bazı imkansızlar içinde olanları satın alıyorlar.

Geri kalanı teslim almak istiyorlar. Kentteki dönüşümün sorumlusu belediye olması gerekiyor. Kim yapıyor bunu? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. Etiler'e getirseniz kendi evinin yolunu bulamayacaklar İstanbul'la ilgili plan yapıyor. Bu planlar insanların yuvalarını gasp etme planlarıdır" ifadesine yer verdi.