İnşaat
06 Eki 2015 14:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:32

AKG Gazbeton Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor

AKG Gazbeton, her yıl ekim ayında kutlanan Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla, mimarların modern kentler yaratılmasına sağladıkları katkılara bir kez daha dikkat çekti.

AKG Gazbeton Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor
Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinin başında yer alan AKG Gazbeton, çağdaş kentlerin inşasında önemli rol üstlenen iş ortakları mimarların Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor. 
Çözüm odaklı yenilikçi ürünleriyle sektörde öncü olan AKG Gazbeton, blok ve donatılı ürün grupları, Yeni Nesil Isı Yalıtım Plağı Minepor ve tamamlayıcı ürünleriyle seçkin ve prestijli yurt içi ve yurt dışı mimari projelerde tercih ediliyor. 
 
Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), tarafından her yıl ekim ayının ilk pazartesi kutlanan Dünya Mimarlık Günü’nde, o yıla özgü tema belirleniyor ve bir yıl boyunca o tema ile çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
 
Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından 2015-2016 için seçilen temanın “Kentin Ruhu” olarak belirlenmesi ise bu sene ayrı bir önem taşıyor.
 
Dünya çapında yaşanan ekolojik, ekonomik, politik, kültürel ve teknolojik tüm değişimlerin kentlere ve kent yaşamına yansımaları her geçen gün daha da fazla ön plana çıkarken, bu değişime olumlu katkı sağlayacak fikirler ve projelere de ihtiyaç artıyor.
 
Konunun Türkiye açısından önemine değinen AKG Gazbeton İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman ise; “İşimize ruh katan mimarlardır ve onların hayal güçleri ile kentler hayat bulur. AKG Gazbeton olarak modern kentlerin inşasında mimarların önemini biliyoruz. Mimar Sinan’dan günümüze kentleşmede başrolü oynayan dünya çapında pek çok önemli mimarı yetiştiren bu coğrafyada, mimariye gereken özeni göstermeliyiz. Hayal edip, bu hayalinizi hayata geçirmedikten sonra kentlerin ruhunu oluşturmak mümkün olamaz. Ben de bu vesileyle tüm mimarlarımızın Dünya Mimarlık gününü kutluyorum.” diye konuştu.
 
Kalabalık şehirlerde insanların rahat yaşaması için çalışan ünlü Fransız mimar Le Corbusier’in; “Mimarlık, ışık altında bir araya getirilen kütlelerin, ustalıklı, doğru ve görkemli oyunudur.” sözünün öneminin günümüzde daha iyi anlaşılması gerektiğini de vurgulayan Akgerman; “Ülkemiz, kentleşme, yeniden yapılanma, kentsel dönüşüm gibi konularda da önemli sınavlar veriyor. Kentlerimiz yeniden yapılanırken, kentin ruhunu koruyacak mimari adımlarda firma olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu mimarlarımızın, meslek örgütlerinin ve sivil toplum örgütlerinim bilmelerini istiyorum” diyerek AKG Gazbeton İşletmeleri’nin kurumsal bakış açısını da bu vesileyle kamuoyuna açıkladı.