Konut Haberleri
30 Tem 2015 07:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:00

Akdeniz'de büyük deprem!

Mersin Körfezi'nde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem,güney sahillerinde hissedildi. Birçok ilde vatandaşlara sokağa çıkarken, ilk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.

Akdeniz'de büyük deprem!
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 01.00’de merkez üssü Mersin Körfezi açıkları olan Akdeniz’de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep olmak üzere güney sahillerinin büyük bölümünde hissedildi. Bu il ve ilçelerde sarsıntı ile birlikte uykularından kalkan çok sayıda vatandaş, sokaklara çıktı. Vatandaşlar uzun süre sokaklarda beklerken, ilk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.

Merkez üssü Akdeniz olan özellikle Mersin ve Adana’nın sahil bölgelerinde hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu. Yaklaşık 10 saniye boyunca  binaları sallanan vatandaşlar, paniğe kapılıp parklara ve sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle sokağa çıkan birçok kişi de geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Akdeniz’e kıyı birçok ilde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.