Ulaşım
17 Eki 2015 15:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:36

Tramvay hattının temeli 19 Ekim tarihinde atılacak

Akçaray Projesi kapsamında inşa edilecek tramvay hattı için temel atma tarihi belli oldu. 19 Ekim'de temel atma çalışması başlayacak.

Tramvay hattının temeli 19 Ekim tarihinde atılacak
Kocaeli'yi şehir içi ulaşımda raylı sistemle tanıştıracak Akçaray Projesi kapsamında temel atma töreninin 19 Ekim'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşlara ekonomik, hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti vermek amacıyla inşa edilecek 7,2 kilometre uzunluğundaki tramvay hattının temelinin atılacağı belirtildi.

Tramvayın Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sekapark arasındaki güzergahta hizmet vereceği aktarılan açıklamada, "Temel atma töreninden sonra ray temin süresiyle bağlantılı olarak ilk altyapı imalatına 10 Kasım'da başlanması planlanıyor. 24 Kasım'da güzergah temel kazısına başlanacak olan projede, 3 Şubat 2016'da ray montajına da geçilmesi hedefleniyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, proje kapsamında altyapı, yapı temelleri ve yol imalatları için toplamda 340 bin metreküp kazı ve 213 bin metreküp çeşitli niteliklerdeki malzeme ile dolgu işi yapılacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Tramvay hattı boyunca 28 bin 800 metre uzunluğunda ve bin 977 ton oluklu ray imalatı yapılacak ve 46 bin adet ray bağlantı elemanı montajı gerçekleştirilecek. 24  farklı özelliklerde makas imalatı, yatay ve düşey trafik işaretlemeleri kurulacak. Tramvay hattının kataner sistemini beslemek amacıyla 6  trafo merkezi içerisinde toplamda 12 adet bin 500 kilovatlık CER trafosunun kurulumunun devreye alınması işleri de yapılacaktır."