Konut Haberleri
06 Mayıs 2016 13:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

Akçalı Boya’dan yeni bir marka: Carat Boya!

Permolit markasıyla tavan boyasının sektör lideri Akçalı Boya, “Carat Boya” adında yeni markasını pazara sundu...

Akçalı Boya’dan yeni bir marka: Carat Boya!
Tavan boyası segmetinde %25’lik pazar payıyla sektör lideri olan ve geçen sene sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştiren Akçalı Boya; yeni ekonomik segment markası Carat Boya ile yıllık üretim miktarını 2 katına çıkararak 2023’te boya sektöründe ilk 3 firma arasına girmeyi hedefliyor.

Ana markası Permolit’in gücüne, Carat’ın gücünü eklemeyi hedeflediklerini belirten Akçalı Boya CEO’su ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Akın Akçalı; “Yarım asra yaklaşan köklü bir kurumuz ve tavan boyası segmetinde %25’lik Pazar payı ile açık ara sektör lideriyiz. Yeni büyüme stratejimiz doğrultusunda, ekonomik segmentte rekabet edecek Carat Boya markasını piyasaya sunduk ve 40 bin tonluk yıllık üretim kapasitemizi 2 katına çıkarma hamlemiz bunu izleyecek.” dedi.

Geçen sene boya sektöründeki ciddi küçülmeye rağmen büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Akçalı, “Tavan boyasındaki liderliğimize, su bazlı duvar boyası segmentinde ilk 5 içinde yer almayı ekledik. Çok değil, cumhuriyetimizin 100. yılı olan ve bizim de yarım asra yaklaşacağımız 2023 yılında, boya sektörünün 3 büyüğünden birisi olacağız; belki de en büyüğü…”

Carat Boya ailesi…
Yeni markaları Carat Boya ile ilgili bilgiler de veren Akçalı, sözlerine şöyle devam etti: “Carat bir ekonomik segment markasıdır ama ekonomik olması; kaliteden ödün verildiği anlamına asla gelmemektedir. Bu yeni büyüme ve satış stratejisinin bir yansımasıdır. Su bazlı iç cephe segmetinde Carat Tavan Boyası ile birlikte 3 adet Carat duvar boyası ürünü olacak şimdilik: Carat Silikonlu İpek Mat, Carat Silikonlu Mat ve Carat Plastik… Su bazlı dış cephede ise; Carat Silikonlu Dış Cephe ve Carat Akrilik Dış Cephe ile var olacağız. Astar boyada; Carat Üniversal Astar, Carat Brüt Beton Astarı ve Carat Alçı Astarı ürünlerimiz ile sektörde yer alacağız. Sentetik segmenti de unutmadık elbette: Carat Enamel Sentetik, Carat Sentetik Astar, Carat Antipas Metal Astarı bu alandaki ürünlerimiz. Son olarak; Carat Dekoratif Sprey Boya ile Carat ürün ailesi tamamlanıyor. Pazar ihtiyaç ve beklentilerine yönelik yapılan ürün geliştirme çalışmalarımızla ürün gamımızı genişletmeye devam edeceğiz.

Carat silikonlu mat ve ipek mat iç cephe boyaları

· Su bazlı, stiren akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, silikon katkılı, ipek mat ve mat alternatifleri sunan, silinebilir, dekoratif, son kat iç cephe boyasıdır.

· Boya öncesi hazırlıkları tamamlanmış her türlü iç cephe yapı elamanları üzerinde uygulanabilir.

· Örtücülük gücü yüksek, her türlü yüzeye mükemmel yapışan, uygulaması kolay bir boyadır. Mat ve İpek mat görünümlü versiyonları mevcuttur.

Carat Silikonlu dış cephe boyası

· Su bazlı, stiren akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, silikon katkılı, son kat, mat dış cephe boyasıdır.

· Boya öncesi hazırlıkları tamamlanmış her türlü dış cephe yapı elamanları üzerinde uygulanabilir. Elastik yüzeylerde kullanılmamalıdır.

· Zorlu atmosfer koşullarına dayanıklı, yüksek alkali dirence sahip, mükemmel örtücü, solmaya karşı dayanıklı, uygulandığı yüzeylerin nefes almasını sağlayan dış cephe boyasıdır.