Konut Haberleri
16 Eyl 2014 11:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:50

Ağaoğlu'dan rekor sukuk ihracı!

Reuters'a açıklama yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu CIO'su Niyazi Albay, Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak bu yıl uluslararası piyasada 300 milyon dolar civarında sukuk ihracı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi..

Ağaoğlu'dan rekor sukuk ihracı!
2013 yılında 100 milyon lira tutarında bir yıl vadeli sukuk ihracı gerçekleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, bu yıl uluslararası İslami borçlanma piyasasından 300 milyon dolar civarında borçlanma planlıyor.

Konuyla ilgili Reuters'a açıklama yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu CIO'su Niyazi Albay, "Planımız 300 milyon dolar civarında sukuk ihracı gerçekleştirmek. Bu kez daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmak için uluslararası kurumlarla bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Bugüne kadar uluslararası piyasalarda yalnızca katılım bankaları sukuk ihraçları gerçekleştirirken Doğuş Varlık Kiralama da yurtdışında 370 milyon dolarlık kira sertifikası ihracına hazırlandığını açıklamıştı. İhraç gerçekleşirse Türkiye'den bir banka dışı bir firmanın yurtdışında gerçekleştirdiği ilk İslami borçlanma olarak kayıtlara geçecek.

Türkiye'de kira sertifikası olarak da adlandırılan sukuk, bir çeşit faizsiz finansman bonosu olup kira gelirinin tekrar kiralanmasını sağlayan sertifikaların ihracına dayanıyor.