Konut Haberleri
02 Şub 2015 12:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:21

İnşaat sektörü olmadan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörün ekonominin lokomotifi olması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü olmadan...
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD), İstanbul'daki genel kurulunda konuşan Recep Tayyip Erdoğan, inşaat ve sanayi sektörünün birlikte ilerlemesi gerektiğini ve ülkenin kalkınmasında inşaatın çok önemli bir noktada olduğunu belirtti. 

Dün gerçekleştirilen toplantıda inşaat sektöründen sanayiye dönülmesi gerektiğini savunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı üstü kapalı eleştirdi.

Erdoğan, “Bakıyorsun birileri çıkıp şunu söylüyor, ‘Sanayiye önem vermemiz lazım inşaat sektörüne o kadar önem vermenin anlamı yok.' İnşaat sektörü olmadan bir ülkede kalkınma olmaz bunu böyle bilmemiz lazım. Biz en zor zamanda inşaat noktasında ara vermedik. İnşaat ve sanayi, bunların at başı gitmesi lazım” dedi. İnşaat ile ilgili tartışmayı ilk olarak Babacan, “Lüks konut ve AVM bizi çıkmaza sokabilir” sözleriyle başlatmıştı.

Faiz oranlarıyla ilgili açıklamalar yaptı!

Faiz oranlarına da değinen Erdoğan, “Enflasyon sebep değildir. Enflasyon neticedir. Faiz sebeptir, faiz enflasyonu doğurur, bunu böyle bilin” dedi.

Ülkede yatırım ve istihdam isteniyorsa faizlerin düşmesi gereken en düşük noktaya inmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Şu anda yüksek banta bakıyorsun 11.7-11.8. En yüksek. Buna komisyonları falan kattığın zaman 15, 16, 17... Gidiyor. Bunun altından kalkılır mı? Bu piyasaya nasıl yansır? Bunun hesabını şöyle bir yaptığımızda maliyetler yükseleceği için patron bunu nereye vuracak? Tabii ki sattığı ürüne vuracak.” açıklamasında bulundu.